13 inovativnih Google produktov

Sep 4, 2011
Sep 4, 2011

Iskalnik Google je eden od najboljših Google produktov, toda v svojih laboratorijih so ustvarili še kup drugih inovativnih produktov. Mnogi so še v beta verziji, toda kljub temu zelo uporabni. Danes vam bom predstavila nekaj takšnih, ki jih verjetno še ne poznate, vam pa lahko v marsičem pomagajo.

1. Sorodne povezave (Related Links)
V platformi WordPress uporabljate različne plugin-e, ki vam pokažejo sorodne povezave na vaš članek in Related Links počne enako za izbrano stran. Da ustvari seznam teh povezav, Google uporablja iskalnik ter ključne besede za vaš naslov, na spletu pa poišče sorodne strani. V tem trenutku je ta produkt omejen za uporabo povabljenim uporabnikom in če želite biti eden srečnežev, pišite na relatedlinks@google.com.
2. Iskalec sledilcev (Follow Finder)
Obstaja veliko orodij, s katerimi lahko iščete sledilce na Twitterju, toda redki vam najdejo takšne s podobnimi interesi. Follow Finder vam pomaga najti sledilce, ki imajo podobne interese kot vi, skupne sledilce, uporabnike s podobnimi sledilci in tiste, ki jih podobni sledijo kot vas. Tako si lažje ustvarite krog tistih, s katerimi je koristno biti povezan na Twitterju.
3. Velikost brskalnika (Browser Size)
Browser Size je zelo uporabno orodje za spletne dizajnerje in razvijalce, saj jim vizualizira tiste dele spletne strani, ki dobijo največ pozornosti obiskovalcev. Vnesite naslov vaše spletne strani in orodje bo analiziralo v odstotkih, koliko pozornosti pridobiva posamezen segment vaše spletne strani.
4. Hitrost strani (Page Speed)
Hitrost strani postaja eden od faktorjev pri uvrščanju spletnih strani v Google iskalnik, zato je pomembno vedeti, koliko časa potrebuje, da se naloži. Veliko orodij obstaja, ki vam lahko podajo te informacije, toda vedeti morate, kaj misli Google. Page Speed je nedavno razvito Googlovo orodje, ki vam pove, kako hitra je vaša spletna stran.
5. Aardwark
To je spletna stran z odgovori na vprašanja, ki jo lahko uporablja kdorkoli. Prednost je v tem, da odgovore dobite v nekaj minutah, lahko pa tudi izberete, ali vam Google odgovore pošlje na mail ali GTalk.
6. Eksperimentalno iskanje (Experimental Search)
Googlovo eksperimentalno iskanje ponuja tri storitve – gumb +1, bližnjice na tipkovnici in dostopen pogled. Edini problem je, da ne morete iskati z vsemi tremi možnostmi naenkrat, ampak samo z vsako posebej.
Gumb +1 uporabljate, da označite posamezno spletno stran ali podstran kot priporočilo svojim prijateljem. Torej vsakokrat, ko bodo prijatelji videli to spletno stran, se bo zraven prikazalo vaše priporočilo.
Bližnjice na tipkovnici je zelo uporabna funkcija, ki pomaga pri navigaciji skozi organske rezultate s pomočjo tipkovnice.
Dostopen pogled doda še več funkcij k bližnjicam, ki se pomaga s tipkovnico premikati z ene podstrani na drugo in poudari rezultate v SERP-u, medtem ko brskate po njih.
7. Google SketchUp (Google SketchUp)
Google SketchUp je programska oprema, ki vam na omogoča enostavno 3D modeliranje. Prav tako pa lahko naložite že obstoječe 3D modele v njihovem arhivu in jih editirate po svojih željah.
8. Vrtinčenje slik (Image Swirl)
Večina od vas je že po Googlu iskala slike, toda ko želite poiskati podobne slike s standardno ključno besedo, nastane problem. Image Swirl uporabi vašo splošno iskalno besedo in grupirano poda slike, sorodne tej ključni besedi in podobnim.
9. Art projekt (Art Project)
To je zelo koristen produkt za tiste, ki se zanimate za umetnost. Orodje je namreč skupek vseh svetovnih muzejev, v detajle pa si lahko ogledate tudi posamezne eksponate.
10. Google učenjak (Google Scholar)
Bi radi naredili dobro raziskavo in potrebujete strokovno literaturo? Pozabite na običajno iskanje po Googlu in se obrnite na Google Scholar, ki je skladišče akademske literature, strokovnih člankov in objav in drugih koristnih virov.
11. Google citati (Google In Quotes)
Google In Quotes uporablja Google News, da poišče citate političnih oseb. Iščete lahko z različnimi ključnimi besedami in ugotovite, kaj je bilo povedanega o političnih in drugih temah.
12. YouTube konverter (YouTube 3D Video Converter)
To je orodje, s katerim lahko ustvarjate svoje 3D videe. Je enostavno za uporabo in vse, kar potrebujete, je kamera, s katero posnamete video in naložite na YouTube.
13. Tranzit (Transit)
Google Transit je orodje, s katerim lahko poiščete različne javne transporte v vašem območju z urniki in drugimi informacijami.
O Google orodjih sem enkrat že pisala, tokrat sem vam predstavila 13 manj poznanih, a zato nič manj uporabnih. Google torej ni le prodajno učinkovit kanal za Google oglaševanje, je mnogo več. Je kot nadpomenka za spletna orodja, ki olajšajo vaše delovanje v spletnem marketingu.
Še niste prisotni na Googlu? Ne čakajte, kontaktirajte nas!
Lep dan!
Spletnik marketing

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.