Povečajte prodajo s pomočjo Amazona

Si želite povečanja prodaje, pa vam je zmanjkalo idej na kakšen način bi to storili? Predstavljamo vam način, na katerega večina skoraj zagotovo še ni pomislila – Prodaja preko spletne strani Amazon.

Ni več veliko takih, ki radi kupujejo preko spleta in ne poznajo spletne strani Amazon.com. Še več, omenjena spletna trgovina je prepoznavna tudi pri tistih, ki preko spleta še nikoli niso kupovali.

V samem začetku obstoja, se je podjetje ukvarjalo s prodajo knjig, nato pa so ponudbo razširili tudi na elektronske knjige, prodajo glasbe in filmov, kasneje pa so dodali tudi prodajo fizičnih produktov, pri katerih so v večini primerov le posredniki med prodajalcem in kupcem.

Poglejmo si razloge, ki vas bodo morda prepričali v sodelovanje s podjetjem Amazon:

1.    Veliko število obiskovalcev

Amazon.com se uvršča med deset najpopularnejših in avtoritativnih spletnih strani, kamor po nekaterih ocenah dnevno zahaja kar 5 odstotkov vseh svetovnih uporabnikov interneta. Če se malo poigrate s številkami, hitro ugotovite, da spletno stran obišče več milijonov uporabnikov mesečno. Pomislite koliko ljudi bi lahko videlo vaše produkte in koliko bi jih posledično lahko prodali.

2.    Brez vložka za oglaševanje

Ste navajeni, da za vsak dodaten prodajni kanal potrebujete dodaten budget za oglaševanje? V primeru oglaševanja na Amazonu ta ni potreben, saj je vaše oglaševanje brezplačno do trenutka, ko nekdo vaš produkt kupi. Takrat poravnate svoje obveznosti do spletne trgovine, kar za fizične produkte znaša 15% prodajne vrednosti produkta. Kakor vidite, morate poskrbeti le za dovolj visoko maržo, za ostale stroške oglaševanja pa poskrbijo pri podjetju Amazon.

3.    Dodatna promocija izdelka

Tehnik za izboljšavo vidnosti vaših produktov na spletni strani je malo morje in jih bomo obdelali v kakšnem drugem prispevku, povedati pa je potrebno, da so za večjo vidnost potrebne dobre ocene kupcev produktov in čim večje število prodanih produktov. S tega vidika v startu priporočamo čim nižjo ceno produktov, ki jo kasneje, ko dosežete želeno izpostavljenost, dvignete.

Kakor smo že omenili, se spletna stran Amazon ukvarja tudi s prodajo digitalnih knjig. Te so postale izjemno popularne v povezavi z Amazonovo napravo Kindle, ki je namenjena branju  le teh. Z njihovo pomočjo lahko poskrbite za še večjo izpostavljenost produktov. Napišite digitalno knjigo o problemu, ki ga rešujejo vaši produkti in tako bodo bralci pričeli iskati vaše izdelke na Amazonu.

4.    Izpostavljenost v spletnih iskalnikih

Zaradi avtoritete spletne strani Amazon, se le ta mnogokrat pojavi na prvi strani zadetkov spletnih iskalnikov. Navadno se tam nahajajo Amazonove strani produktov, ki se najvišje uvrščajo na Amazonu, če v njihov iskalnik vpišete isto besedno zvezo. Torej vaš cilj je jasen, postavitev vaših produktov na prva mesta v Amazonovem iskalniku.

5.    Affiliate marketing – Posredništvo

Podjetje Amazon je razvilo partnerski program, v katerega se lahko prijavijo lastniki spletnih strani. Te lahko na svojih straneh oglašujejo produkte, ki se nahajajo na Amazonovi spletni strani in so povezani s tematiko njihove strani. Na ta način so vaši produkti še dodatno izpostavljeni, lastniki spletnih strani pa za vsak prodan produkt prejmejo plačilo do 8% vrednosti produkta (velja za fizične produkte). Ta odstotek se izplača iz 15%, ki jih vi odštejete Amazonu za prodajo posameznega artikla.

6.    Drop shipping

Podjetje Amazon omogoča tudi hranjenje in skladiščenje vaših produktov, ki jih prodajate preko njihove spletne strani. Seveda storitev ni brezplačna, vendar je cenovno izjemno ugodna. Si predstavljate, da ne potrebujete niti svojega skladišča, za katerega bi odšteli mnogo večji znesek?

Poleg skladiščenja vam pri Amazonu omogočajo tudi direktno pošiljanje produktov od proizvajalca, do Amazonovih skladiščnih prostorov. Tako vi nimate nikakršnih opravkov s produkti, razen naročila le teh in navajanje naslova kamor morajo prispeti. Za vse ostalo poskrbi Amazon.

Še vedno ne veste kako bi razširili prodajo? 🙂

Seveda obstaja še veliko rešitev za širjenje prodaje, ki jih mogoče še niste preizkusili in bi vam bile nekoliko bližje. Za nasvet o povečanju spletne prisotnosti in povečanju prodaje se obrnite na nas.

Deli s prijateljiShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+Email this to someone