To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Morda je vaša spletna stran “miss fotogeničnosti”, ni pa nujno da bo znala sploh kaj pametnega povedati

Morda imate lepo spletno stran, ki bi lahko konkurirala celo za enega od najlepših dizajnov, toda če vaš oblikovalec spletne strani ob izdelavi ni upošteval osnovnih načel za optimizacijo spletne strani za iskalnike, potem se boste zaenkrat morali sprijazniti samo s „titulo za fotogeničnost“. Torej ne gre samo za vsebino, temveč vsebino, ki je predvsem optimizirana za iskalnike.


Lahko da imate starejšo spletno stran, ki sicer ponuja določene informacije, a dela prepočasi. Lahko da imate funkcionalno spletno stran, vendar vsebina ni bila osvežena že več kot leto dni. Skratka razlogov za majhen obisk na spletni strani je lahko več. V vseh primerih, pa vaša spletna stran nujno potrebuje osvežitev. Vkolikor uporabljate CMS ali urejevalnik spletne strani, lahko vsebino samostojno osvežujete kadarkoli. V primeru, da uporabljate sistem Spletnik je to lahko še veliko lažje. Edina stvar, ki je tukaj lahko sporna, je vaš prosti čas. Če ga nimate, potem naj to namesto vas naredijo drugi. Važno je da se zavedate, da na spletno stran ne smete pozabiti!

V obeh primerih se bosta obe spletni strani sicer borili za pridobivanje obiska, kolikor ga pač bo, a optimizirana spletna stran, se ne bo samo borila temveč bo z visoko uvrstitvijo lahko igrala še večjo vlogo v spletnem marketingu. Torej bodo kupci prihajali sami in oddajali povpraševanje, to pa je tudi dolgoročni cilj vsakega podjetja danes – avtomatsko pridobivanje relevantnih kontaktov.

Starejše spletne strani, ki jih Google večinoma več ne obišče, bodo v iskalniku vse nižje in nižje. Na površje pa bodo prišle samo tiste spletne strani, ki rednim obiskovalcem ponujajo kvalitetno informacijo in so seveda optimizirane po točno določenih ključnih besedah.

 

Kaj je tisto, pri čemer lahko takoj vidite da je na vaši spletni strani potrebno obnove?

 

 • Vse v Flash-u
  Čeprav se tehnologija iskalnikov počasi spreminja in bodo nekoč tudi flash datoteke prepoznane kot vsebina, ki bo pravtako relevantna za Googlove pajke, pa je spletna stran, ki v celoti zgrajena v Flash tehnologiji še vedno utopija. Poleg tega, da ne more biti optimizirana za iskalnike, pa je pravzaprav ob pomanjkanju časa, postalo že prav moteče čakati animacije, da se te odvrtijo. V tem času bi namreč že lahko našli informacijo na neki drugi spletni strani. V primeru večjih korporacij je situacija malo drugačna, a vendar če ne mislite tekmovati z njimi, potem spletna stran v Flash-u resnično ni dobra rešitev. Preberi več tukaj >> 
 • 5 razlogov zakaj je ponavadi potrebno obnoviti spletno stran
  Preberi več tukaj >> 
 • In 10 načinov kako uničiti spletno stran v manj kot 10 dneh
  Preberi več tukaj >> 
 • Kako se bo internet spremenil v letu 2009 in 2010
  Preberi več tukaj >>


Glede na to, da bo v prihodnje marsikaj odvisno prav od zgoraj omenjenih dejavnikov, mislim da je pomembno da o spletni strani razmišljate že sedaj. Gre direktno za vaš dobiček!

 

Vkolikor želite prenosviti obstoječo spletno stran ali spletno trgovino, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali preko brezplačnega telefona 080 33 39.

Poganja Spletnik | Vse pravice pridržane © 2017