3 popularni Miti spletnega marketinga, za katere morate vedeti

Feb 26, 2008

Ne pustite, da vas odpeljejo na tanek led! Poglejte si nekaj znanih mitov o spletnem marketingu, za katere morate enostavno vedeti.
1) “Zaslužite z informacijami pridobljenimi na forumih in blogih!”
Čeprav so te informacije lahko zelo uporabne, snovati poslovno strategijo, temeljujoč izključno na teh informacijah, ni zdravo! Forumi so predvsem zato, da si tam naberete izkušnje, ki so jih doživeli drugi. Obstajajo forumi, ki se tičejo samo vašega področja, pa če je to še tako nerazvito…na svetu je vsekakor še nekdo, ki se ukvarja z isto stvarjo.
Naj poslovna strategija vašega podjetja raje temelji na vaši ideji in vašem entuzijazmu. Oplemenitite jo z informacijami s forumov ali blogov, ustvarite lastni forum ali pa se povežite z drugimi.
2) “Denar je v seznamu!”
Ne, denar ni v seznamu… Denar je v seznamu potencialnih kupcev! Seznam poln vsajajočih ljudi, ki nimajo drugega dela, kot da stresajo zavist, nam ne koristi. Ta ne bo prinašal denarja. Torej izdelajte seznam vaših potencialnih kupcev. Takih, ki imajo problem, ki jim ga morate »rešiti«. Izdelava seznama e-mailov vaših potencialnih kupcev je dolgotrajen proces, a se zelo izplača!
3) Ciljajte na male trge!

Vedno je lepo biti prvi na nekem trgu. Na trgu, kjer še ni konkurentov. Toda…
ponavadi je tako, da tam kjer še ni konkurentov tudi ni kupcev! Tam kjer ni kupcev, ni zaslužka. Torej, škoda energije. Večji trg je veliko boljša izbira. Kljub konkurenci je tam več možnosti za boljši uspeh, ker je v igri tudi veliko več denarja. Trg je navajen kupovati in kot tak, je tudi izbirčen. Spletni marketing in e-mail marketing danes manjšim podjetjem omogočata, da se postavijo po robu velikim. 
To so ti trije glavni miti spletnega marketinga, ki so prehitro zavedli že marsikaterega novopečenega »spletnega poslovneža«. Zdaj za njih veste in zato se vam to več ne more zgoditi.

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.