3x ne za spletno stran v Flash-u

Feb 19, 2013
Feb 19, 2013

Sigurno vam je že kdo rekel, da spletna stran v Flashu ni prava spletna stran. Pa so vam tudi povedali prave razloge? Danes si lahko preberete 3 glavne razloge, zakaj NE izdelati spletne strani v Flash-u.
1.    Flash ni iskalnikom prijazen
Flash spletna stranKer spletni pajki poznajo samo »HTML« abecedo, je to edino kar berejo. In če vaša spletna stran ne bo v tem jeziku, je ne bodo prepoznali. In če je ne bodo prepoznali, bo za njih irelevantna. S tem niste dosegli nič, samo lepa je. Spletna stran je sicer namenjena predvsem uporabnikom, a nikoli ne smemo pozabiti, da jo obiskujejo tudi spletni pajki. Vsebina je njihova hrana, zato jih ne smemo pustit lačne. Če vaše spletne strani ne bodo zaznali, vam ne bodo ponudili korektnih uvrstitev med naravnimi rezultati in če vaša spletna stran ni vidna, potem ne služi svojemu namenu. Že res, da ji lahko pomagate do prve strani z Google oglaševanjem, a je to, zaradi Flash sistema, dražje. In zakaj bi odštevali ogromne denarje za Google oglaševanje, če lahko za majhen denar dobite kvalitetno stran, ki že vključuje osnovne elemente tehnične optimizacije? Tako lahko večino budgeta namenite pridobivanju kvalitetnega obiska na vaši strani. Saj veste, spletna stran je danes predvsem prodajno orodje, ki vam pomaga generirati povpraševanja in vam pomaga uloviti potencialne stranke. In če znate to izkoristiti v svoj prid, lahko na podlagi dobre spletne strani delate dober posel.
2.    Strani v Flash-u se odpirajo počasneje
Se spomnite časov, ko se je spletna stran odpirala več kot 5 sekund? No, te časi so že zdavnaj minili! A če bo vaša stran v Flash animaciji, se vam lahko zopet zgodi ravno to. A ker smo se navadili, da do vseh informacij pridemo hitro, bomo tako spletno stran zapustili in šli k konkurenci, ki ima spletno stran v HTML kodi in se odpre takoj. S počasno a lepo spletno stranjo si ne boste naredili nobene usluge, saj mora biti spletna stran v prvi vrsti uporabniku prijazna in hitro dostopna. Prav tako morajo biti hitro dostopne informacije na njej, zato se izogibajte Flash animaciji, saj nima nobenih pozitivnih učinkov na uporabnika. Prej obratno.
3.    Flash ustvarja omejitve uporabnosti
Večina uporabnikov interneta nas uporablja gumb »nazaj«, ko se premikamo po strani. A Flash to onemogoča, kar nas uporabnike zmede in od nas zahteva, da se po težji in daljši poti vrnemo korak nazaj. In ker je navada železna srajca, je komu ta korak odveč in spletno stran raje zapusti, tu pa ste spet na izgubi vi. Potencialna stranka je stran zapustila in vi ste izgubili potencialen posel. Prav tako nimajo vsi uporabniki naloženega Flash predvajalnika, kar jim bo onemogočilo, da bi si vašo spletno stran sploh ogledali. Zato bo strošek za zakupljeno ključno besedo na prvi strani Google iskalnika, vržen stran, potencialna stranka pa bo stran raje zapustila, kot, da bi si naložila Flash predvajalnik.
Mislim, da so zgoraj našteti razlogi več kot dovolj, da si nove spletne strani ne boste izdelali v Flash animaciji. In če potrebujete prodajno naravnano spletno stran, potem nas kontaktirajte!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.