5 trendov s področja video vsebine, ki bodo vplivali na vaš marketinški plan v letu 2017

Okt 24, 2016

Ko pride do do pogovora o spletnih video vsebinah je izrazita ena beseda, ki kaže na trend pri spletnih uporabnikih in je to “več video vsebine”. Spodnji podatki, ki smo jih poiskali za vas govorijo ravno v tem. Vedno več uporabnikov interneta preko drugih naprav (pametnih telefonov in tablic) imajo osredotočenost ravno na video vsebinah, ki jih ogledujejo. Poleg tega je video odlična verzija tekstovne vsebine, saj nam omogoča, da v dveh, treh minutah pridejo do informacij, namesto, da berejo. Če je včasih veljalo, da slika pove več kot 1000 besed, smo danes prišli do točke, ko video pove več kot slika.

Zato danes pišemo o tem, da se boste še bolje zavedali tudi vi, da naj si video vsebina v letnem oglaševalskem planu za leto 2017 zasluži večjo vlogo kot kdajkoli do zdaj.

1. Več ogledov video vsebine na Youtube kanalu v času “največje gledanosti” na televiziji

Sigurno ste tudi vi med tistimi, ko v času prižgane televizije v rokav držite najmanj eno napravo, kajne? No, ravno zato je tako zelo pomembno, da se v podjetju odločite in naredite plan kako boste svojo marketinško strategijo v naslednjem letu podkrepili z video vsebino.
Zanimivo je dejstvo o katerem govori spodnja slika. Velika večina ljudi (starejših od 18 let), ki v času največje gledanosti ob prižganem televizorju v rokah drži pametni telefon in gleda video vsebine na Youtube kanalu. Iz tukaj izhaja namig, da so ljudje željni video vsebine, predvsem na Youtube kanalu (ki mu najbolj zaupajo) iz česar izhaja vaša priložnost, da zavzamete tudi kanal – s pomočjo Youtube oglaševanja in objavo lastnih videov. Youtube obiskuje več starejših od 18 let v času “največje gledanosti” na televiziji kot na kabelski televiziji.
youtube, youtube oglaševanje, oglaševanje na youtubu, video vsebina, video vsebine, video marketing, video oglaševanje, oglaševanje z videom, oglaševanje z video vsebino

2. Ogled več naprav hkrati

Kot sem vam omenila zgoraj, velika večina ljudi, ki gleda televizijo, hkrati za ogled najljubših vsebin na Youtube uporablja tudi pametne telefone ali tablice.

  • 85% odraslih (med 18 in 49 letom) uporablja več naprav hkrati. Največkrat je to prižgana televizija in pametni telefon v roki.
  • 2/3 Youtube obiskovalcev gleda Youtube kanal na drugem zaslonu, istočasno, ko gledajo televizijo.

youtube, youtube oglaševanje, oglaševanje na youtubu, video vsebina, video vsebine, video marketing, video oglaševanje, oglaševanje z videom, oglaševanje z video vsebino

3. Več osredotočenosti na Youtube kanal

Vedno več nas je takih, ki si spletno vsebino, predvsem video vsebino ogledujemo na Youtube kanalu. V mojem primeru je največkrat Youtube kanal prižgan za predvajanje glasbe med tem ko sedim na kavču in brskam po internetu.
Polovica uporabnikov interneta (med 18 in 34 letom) bi odložila vse ostale “opravke”, da si pogledala nekaj zanimive video vsebine, ki se predvaja na Youtube kanalu.
youtube, youtube oglaševanje, oglaševanje na youtubu, video vsebina, video vsebine, video marketing, video oglaševanje, oglaševanje z videom, oglaševanje z video vsebino

4. Več zanimanja mlajše populacije obiskovalcev interneta

Ko so najstnike vprašali brez česa jim danes živeti ni, je večina odgovorila, da je to Youtube kanal. Kar je določna informacija za vse, čigar ciljna publika so mladostniki. Sedaj je torej jasno, kjer se ta ciljna publika nahaja, kje preživi največ časa in čemu daje več pozornosti. Zato izkoristite ta trend sebi v prid in ustvarite zanimive in privlačne video vsebine, ki bodo nagovarjale ravno ta del publike.

  • 4 od 10 najstnikov je povedalo, da zaupajo le video vsebini, ki je objavljena na Youtube kanalu.
  • 6 od 10 pa njih trdi, da so video vsebine, ki so objavljene na Youtube kanalu, spremenile njihov pogled na svet. In spet je tukaj odlična odskočna deska za vas, da s svojo blagovno znamko pridete še bilžje tej publiki in skozi video vsebine gradite zaupanje in zvestobo vaših potencialnih strank.
  • In kot zanimivost naj omenim tudi to, da da s prihodom Youtube kanala upadlo gledanje televizije!
  • 64% najstnikov gleda televizijo manj časa kot to počnejo starejši od 35 let.

5. Več priložnosti za podjetja, kot je vaše!

Obiskovalci Youtube kanala več časa v času največje gledanosti danes preživijo ravno na spletnem kanalu, zato je to kanal, ki vam bo v prihodnje predstavljal velik del spletnega/digitalnega marketinga. V času največje gledanosti lahko z dobro video vsebino na Youtube kanalu dosežete več kot 56% starih od 18 do 49 let že samo s tem, ko oglašujete na Youtube kanalu! In najbolj vznemirljivo je to, da so oglasi na Youtube kanalu cenejši, učinkovitost je popolnoma merljiva in transparentna, poleg tega pa vaši oglasi dosežejo tistega, ki si ga najbolj želite. Torej lahko z malim vložkom dosežete veliko ciljno publiko ob pravem času.
youtube, youtube oglaševanje, oglaševanje na youtubu, video vsebina, video vsebine, video marketing, video oglaševanje, oglaševanje z videom, oglaševanje z video vsebino
Mi vam pomagamo tako pri Youtube oglaševanju (ki se izvaja v sklopu oglaševanja na prikaznem omrežju) kot pri produkciji zanimive in privlačne video vsebine. Zavihajte rokave in začnite planirati vaš nov kanal, s katerim boste dosegli še večje število tistih, ki vas potrebujejo! Mi smo tukaj za vas.
Pokličite nas na 01 600 99 30, nam pišite na info@spletnik.si ali izpolnite kontaktni obrazec.
Srečno,
Andreja

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.