Ali res potrebujete spletno stran?

Dec 3, 2007

Iznajdljivi podjetniki so se že priključili večini. Če pogledate število spletnih strani, ki obstajajo, boste prišli do številke preko 1 milijarde. To pomeni tudi približno toliko subjektov, ki so si za svoje dobro izdelali spletno stran. Kako se to tiče vas? Prav verjetno bi vaše podjetje že bankrotiralo, če do sedaj ne bi prodali čisto nič. Po drugi strani pa ste pri tem prisiljeni uporabljati sredstva, ki danes že nekako predstavljajo odvečni strošek in slab učinek.
Dokler je to še delovalo je bilo v redu. Toda kaj sedaj, ko pospešeno narašča število ljudi, ki želijo kupovati preko interneta ali pa tam vsaj preveriti ponudbo? Z nekaj kliki in vpisanimi podatki lahko imajo kar si zaželijo. Spakirano, poslano in dostavljeno. Samo v nekaj dneh, s celega sveta. Ne da bi pri tem s komerkoli govorili ali se mu predstavljali.

Imate toliko denarja, da se odpoveste taki možnosti zaslužka?

Trije razlogi so, zakaj naj bi vi kot podjetnik morali imeti spletno stran:
1. Vaša stranka ali potencialni kupec pričakujeta, da imate spletno stran.
Prav verjetno ste že imeli takšne izkušnje, ko so vas spraševali po naslovu spletne strani. Ko ste odgovorili “NE” ali “NE ŠE”, ste vmes verjetno že takoj pomislili na to, da ste izgubili še eno stranko, ki bi drugače večkrat nekaj kupila od vas, samo da ji ni potrebno priti osebno!

2. S spletno stranjo Ne pritiskate na kupce s prodajo.

Kupci zanesljivo sovražijo tiste tehnike prodajalcev, s katerimi so postavljeni pod pritisk. Torej ne marajo biti v podrejenem položaju. Zato je tipični odgovor, ko se prodajalec približa kupcu: “Samo gledam” ali “Samo brskam”.
Zakaj torej ne pustite vašemu potencialnemu kupcu, da ima možnost “brskati”?
Izdelajte si spletno stran in naj brskajo. To je vse kar si želijo. Pri tem jim ne bo nihče “dihal za vratom”. Samozavest je tista, ki tukaj lahko pride do izraza, saj je v tem primeru nihče ne more prevladati s svojim prodajalskim egom. Realnost je taka, da s pletno stranjo večina podjetij danes lahko zagotovi svojim potencialnim in zvestim kupcem, da neomejeno brskajo po ponudbi, na katero jih na lep in uglajen način lahko opozorite, vsake toliko časa. Pri tem je merljivost učinka tista, ki vam lahko takoj pokaže rezultat, saj takoj veste, koga kaj zanima in mu zopet na isti način z dodatkom tistega kar ga najbolje zanima, informirate o ponudbi. Pri tem ne bo nobenega osebnega stika, kar mu daje možnost, da se odloči samo tako, kot on sam želi.
3. Obseg prodaje preko interneta je 3 krat večji kot obseg prodaje preko telefona.
Do sedaj je bilo opravljeno že veliko število marketinških raziskav in vse kažejo iste rezultate: Obseg prodaje preko interneta je trikrat večji kot preko telefona! 25% prodaje je zaključeno preko telefona in kar 75% prodaje se zgodi preko interneta. Pri tem pa v oči pade tudi podatek, da so to večinoma ljudje v starosti od 16 do 49 let, medtem ko preko telefona nakupuje predvsem skupina ljudi nad 50 let.
Če zaključimo, ali res potrebujete spletno stran? Seveda jo!

  V sodelovanju z:
A.L.P. PECA d.o.o logo.jpg 
in
Podjetniškim centrom Slovenj Gradec d.o.o. logo-sg.gif

Podobni članki:
Še več tehnične podpore

Koliko plačujete pri drugih ponudnikih? Kdo vam izdeluje spletno stran?

Kako bodo iskalniki našli mojo spletno stran?

12 najpopularnejših naslovov vseh časov

Kako delujejo iskalniki Google.com/ Najdi.si/yahoo.com,…

Internetna domena

5 nasvetov za imenovanje domene

5 razlogov zakaj morate nujno imeti lastno spletno stran

Izdelajte vsebino vaše spletne strani

Izberite tematiko za vašo spletno stran

Izdelava spletnih strani s Spletnikom v 30 minutah!

Izdelava spletnih strani je komplicirana stvar. Ali pač.

Nova storitve za izdelavo spletnih strani

Cene spletnega gostovanja in DDV oz. na kaj moram biti pozoren pri izbiri ponudnika

Nakup in registracija domene oz. kaj je sploh domena

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.