8 osnovnih pravil pri izdelavi nove spletne strani

Mar 21, 2016

Razmišljate o postavitvi nove spletne strani oz. Spletne trgovine ali celo o osvežitvi vaše obstoječe? Pred vami je nekaj osnovnih pravil oblikovanja spletnega mesta, ki vašega obiskovalca vpletejo v vašo zgodbo in seveda uporabo same spletne strani.

1. Naj bo »simpl«

Ne glede na to ali gre za podstran “domov” ali navigacijski meni, naj bo enostavno. Ne otežujte stvari, ampak vašim potencialnim strankam takoj ponudite tisto kar iščejo. Če želite od obiskovalca, da izpolni obrazec za povpraševanje, jim pokažite to že na začetku. Primer:: na vidnem mesti izpostavljen gumb za oddajo povpraševanja. Če imate v mislih izdelan cilj, potem takoj na začetku izpostavite točno to. To pa res ni pretežko 🙂

2. Naj bo »jedrnata«

Krajšo vsebino je lažje brati. Vendar ne pozabite, da naj ta tekst vsebuje ključne besede po katerih želite, da vas vaši obiskovalci najdejo v Google iskalniku.

3. Hierarhija

Držite se nasveta in uporabljajte hierarhijo naslovov. V HTML-ju naslovi zgledajo tako H1, H2, H3 in tako dalje. Ti naslovi gradijo strukturo vaše spletne strani in pomagajo vašim obiskovalcem razumeti kako je organizirana vaša vsebina. O tem razmišljajte ko se boste odločevali o velikosti pisave, da ne bo naslov H3 izgledal večji kot naslov H2.

4. Razmaki

Zagotovite nekaj prostora med vrsticami besedila ter pravilen razmak od strani, da vaše besedilo ne bo zgledalo predolgo in težko berljivo. Pustite tudi nekaj prostora okoli fotografij. Te strategije dopuščajo vašim obiskovalcem, da si vizualno organizirajo in skenirajo vašo spletno stran lažje in hitreje.

5. Barve

Uporabite ne vsiljive in  kričeče barve – obiskovalci vam bodo hvaležni. Izberite primerno barvo, ki bo temelj vaše spletne strani, nato pa izberite kontrastne barve za pomembne gumbe in druge pomembne stvari na vaši spletni strani.
spletna stran, spletne strani, izdelava spletne strani, izdelava spletnih strani, spletnik spletna stran

6. Naj bo prijetna – za daljši obisk

Včasih vaši obiskovalci pridejo na vašo stran “domov”, ampak pogosto pa rezultati iskanja ali druge povezave pripeljejo obiskovalca na kakšno drugo podstran, zato jim priskrbite povezave do vaših drugih podstrani in jih tako na strani obdržite dlje.

7. Enostavno deljenje

Deljenje vaše vsebine na socialnih omrežjih bo privabilo nove obiskovalce na vašo spletno stran. Zato nikoli ne pozabite na vašo spletno stran umestiti vmesnikov za deljenje na socialna omrežja. Lahko so vidna na dnu članka, fotografije ali pa se prikažejo, ko obiskovalec kline več,….

8. Naj vam bo lahko slediti

Ne pozabite vaših obiskovalcev povabiti, da se vam pridružijo na Facebooku, Twitter-ju in ostalih omrežjih, kjer ste prisotni. To bo pripomoglo, da se bodo obiskovalci vračali k vam in tako boste izvedli kdo je vaša potencialna stranka – to je zelo pomemben podatek za vaš posel.
Obiščite spletne strani katere so vam pri srcu in razmislite o njihovem dizajnu in kako bi lahko pomagale pri izdelavi vašega.
V primeru, da bi želeli izvedeti še več informacij, nam pišite na info@spletnik.si, nas pokličite na 080 33 39 ali izpolnite kontaktni obrazec.
Želim vam veliko uspeha,
Urška Ujc

Kazalo

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.