Aktualno: nove končnice domen za podjetja

Jun 21, 2011

ICANN je po šestih letih priprav v ponedeljek, 20. junija, v Singapurju sprejel sklep, po katerem bodo lahko od 12. januarja 2012 dalje podjetja registrirala lastne domenske končnice. Tako bomo dobili končnice kot so .microsoft, .apple, .spletnik, .facebook, .google ipd.

Trenutni sistem domen zaobjema okoli 250 nacionalnih domen (.si, .it., .de itd) in 22 generičnih domenskih končnic. Z možnostjo registracije lastnih domenskih končnic želijo večjim korporacijam in organizacijam, podjetjem in geografskim entitetam omogočiti več nadzora nad lastnimi spletnimi vsebinami.
Žal pa bo precejšnji finančni zalogaj. Že oddaja vloge bo znašala 130.000 evrov, vsako leto pa bo potrebno plačati še zakup v znesku 18.000 evrov. Čeprav je že visoka cena zelo dober filter, si ICANN pridržuje pravico, da vloge ne odobri. V kolikor se opredeli, da bi lahko prišlo do zlorab ali prekomernega povečanja skupnega števila končnic.
Vlogo za lastno domensko končnico bo mogoče oddati v 90-dnevnem obdobju, ki se bo začelo 12. januarja 2012. Naslednjo priložnost za zakup lastne končnice bodo predvidoma omogočili šele čez nekaj let.
Se bo vaše podjetje pridružilo spodnjim končnicam ali je to prevelik finančni zalogaj?
.com
.edu
.gov
.int
.mil
.net
.org
.arpa
.aero
.biz
.coop
.info
.museum
.name
.pro
.asia
.cat
.jobs
.mobi
.post
.tel
.travel
Če domeno potrebujete že sedaj, nas kontaktirajte.
Helena Felc
Spletnik marketing

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.