Ali je sploh še možno kaj zaslužiti preko interneta?

Okt 14, 2009
Okt 14, 2009

Seveda! Vendar,„Pridelovanje“ denarja preko interneta postaja vse težje in težje. To je treba priznati. Še nekaj let nazaj, je bilo na internet veliko manj spletnih strani, danes jih je že na milijone! Podjetja in posamezniki spoznavajo da se je tudi na internetu sedaj potrebno pošteno izboriti za kupce.
Toda, kljub konkurenci, še vedno lahko zelo dobro zaslužite preko interneta. Kako?

Glede na statistiko, je rast uporabnikov interneta z 24% (v letih med 2000 – 2009), naraslo kar na 362%, kar je zelo drastična rast! A vendar, kljub temu da je vaš trg lahko že zelo zasičen, še vedno se da dobro služiti oz. poiskati novo uspešno nišo. Namreč z rastjo števila uporabnikov interneta, se hočeš nočeš, veča tudi povpraševanje oz. širi se internetni trg.
Seveda obstaja veliko načinov, kako na internetu zaslužiti denar, danes pa bomo govorili o dveh najbolj popularnih:
Affiliate programi (partnerski, prijateljski programi) – Posredovanje izdelkov ali storitev preko interneta
T.i. affiliate program je eden od najhitrejših načinov za služenje denarja preko interneta, potencialne kupce je namreč potrebno samo usmerjati na stran trgovca, katerega izdelke ali storitve predstavljate. Tam kupci opravijo končni nakup, vam pa se prišteje provizija.
Če si ogledamo prednosti… Ni se potrebno ukvarjati s kupci, ni potrebno izdelovati navodil, pisati e-knjig, e-priročnikov ali izdelovati, razvijati programa,  v primeru da seveda tržite slednje.
Vse kar je potrebno, je na trgovčevo spletno stran dovajati čimveč kupcev. Za vse ostalo poskrbi trgovec. Ena od najboljših stvari pri Affiliate sistemih je, da ste svobodni! Ni vam potrebno skrbeti za reklamacije, za pisarniški material, za dobavo, za skladiščenje in na koncu koncev za muhe vaših zaposlenih. Večino časa lahko namenite samo misli, kako privabiti čimveč potencialnih kupcev, torej delati spletni marketing.

Če si ogledamo še minuse
… Zaslužite samo nek določen odstotek od prodaje, torej je pametno izbrati takšne produkte, ki jih znate promovirati in za njih dobite dobro provizijo.
Prodaja lastnih izdelkov ali storitev
Imeti katerekoli lastne izdelke ali storitve, je seveda eden od najboljših načinov, kako zaslužiti preko interneta. In ponavadi je ta način tudi bolj uspešen. V takšni situaciji lahko namreč vi določate smernice za morebitne affilate promotorje, ki na vašo spletno stran dovajajo nove kupce, v zameno za določeno provizijo seveda. Temu se pri nas reče partnerski ali prijateljski program.
Plačate jim samo takrat, ko njihova „priporočila“ nekaj kupijo.
Če si ogledamo pozitivne strani …. Imate večji nadzor nad prodajo, lahko spreminjate cene in ponudbo in za prodani izdelek ali storitev vi določate delež pri dobičku.

In minusi?… Za izdelavo, pripravo in lansiranje izdelka oz.  storitve sta potrebna tudi določen čas in znanje na vašem področju. Najeti morate delavce, spopasti se morate s fiksnimi in variabilnimi stroški, organizirati morate dobavo in skladiščenje materiala, kakorkoli, sami tega ne morete, zato potrebujete pomoč, ki pa pač stane.
Konkurenca na internetu se hitro povečuje, vendar kljub temu še vedno lahko dobite svoj kos okusne pite!
Izgradite posel okoli nečesa, kar vam nudi strast in služenje denarja preko interneta bo za vas postalo mala malica. Če ste že kaj prodali preko interneta, potem dobro veste o čem govorim.

Veliko uspeha vam želim
Uroš Bogdanović
Vodja Spletnik marketinga

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.