Ali je tudi vaša spletna stran potrebna "generalnega čiščenja"?

Maj 12, 2008

Velikokrat je prenova stare spletne strani tako pomembna kot sama izdelava nove spletne strani. V večini je to zaradi dejstva, da internet stalno napreduje in se razvija in posledično dizajn, ki je med starejšimi že po teoriji ne more konkurirati dizajnom na spletnih straneh, ki so bile izdelane pred kratkim ( z novo miselnostjo). Torej namesto da razmišljate o novi spletni strani, prenovite svojo obstoječo spletno stran, kajti tudi na ta način lahko začnete masovno privabljati nove kupce, z le nekaj popravki.

Če si ogledate lastno spletno stran z vidika vašega kupca in ne z vašega vidika, boste ob primerjavi  spletnimi stranmi konkurentov prišli do zaključka, kaj vaša spletna stran dejansko potrebuje. Včasih je potrebno osvežiti le vsebino, dodati novico ali članek, odvisno seveda od tega kaj na vaši spletni strani pričakujejo obiskovalci. Potemtakem je zelo pomembno vedeti, kaj vaša spletna stran potrebuje.
Obnova spletne strani mora vašo spletno stran narediti še bolj privlačno.

Ko obnavljate spletno stran se prepričajte, da bo ta obiskovalcem še bolj vpadljiva s svojim grafičnim dizajnom. Uporabite zanimive grafike, slike, črke in barve, ki obiskovalcu ob branju spočijejo oči in ga takoj navlečejo na prednosti vaše ponudbe, ki seveda morajo izstopati. Spletne strani konkurentov so za vašega potencialnega kupca le en klik stran, in prav zato si morajo vašo spletno stran kar najbolje zapomniti. Večja je konkurenca, bolj morate poudariti vaš grafični dizajn.
Obnova vaše spletne strani, bi morala vključevati tudi vse tiste dejavnike, ki ste jih že zdavnaj želeli vključiti a zato ni bilo časa, denarja ali pa vaš izdelovalec spletne strani tega ni bil vešč. Prepričajte se, da ima vaša spletna stran informacije razporejene tako, da obiskovalce usmerja tudi na druge podstrani spletne strani. Oglejte si staro spletno stran, pojdite skozi vse procese, ki obiskovalce usmerjajo na določene informacije, naročila, rezervacije, itd., in ugotovite kaj je tisto, kar jih je odvrnilo od nadaljnega brskanja. Najmanj kar si želimo je, da obiskovalec ( potencialni kupec) odide z naše spletne strani, ker v določenem času ni uspel dobiti pravih informacij. V podzavesti ve, da če nečesa na vaši spletni strani ni bilo moč najti, lahko najde pri konkurenci. Ta se več ne bo vračal na vašo spletno stran, temveč bo enak artikel ali storitev kupoval tam, kjer je zanj ali zanjo našel relevantne informacije. To vse vam bo koristilo pri iskanju najboljše ideje.


Obnova spletne strani mora vašo spletno stran narediti še bolj uporabno.

Preverite če so povezave do vaše ponudbe in ostalih informacij vidne obiskovalcem. Rešitev za to, je seveda menijska navigacija, ki se lahko nahaja kjerkoli ( ponavadi zgoraj levo, zgoraj desno ali zgoraj v sredini) in jo zato obiskovalec najde v trenutku. Če imajo obiskovalcu pri iskanju informacij težave ( povezave niso na pravem mestu), se prav lahko zgodi, da bodo odšli drugam po nekaj sekundah. Zapomnite si, da obiskovalec spletne strani nerad izgublja čas z iskanjem.

Največjo inspiracijo za obnovo spletne strani boste seveda dobili pri pregledu spletnih strani vaših konkurentov. Naj bo vaš cilj biti pred konkurenti, tako da bodo čez čas oni tisti, ki po vaši spletni strani »vohunijo« za boljšimi rešitvami. Enostavno. Uporabite napredne elemente. Zapomnite si, da so spletne strani, ki so bile narejene pred več kot dvemi leti, ta trenutek že zastarele! Hitreje kot sama ideja zastari tehnologija, tega pa smo z uporabo interneta že navajeni. Torej obnovite spletno stran, bodite pred konkurenco!

Iz vsega tega lahko razberemo, da je prenova spletne strani zelo pomembna za pridobivanje večjega števila obiskovalcev, ki se z iskanjem določene informacije izpostavijo kot potencialni kupci, vi pa jih nato spremenite v končne in redne kupce. Torej, več obiska pomeni tudi večji dobiček. Ali drugače, prenova spletne strani daje obiskovalcu občutek, da doživlja nekaj novega in če ne drugega da je vsaj prepričan, da vaša ponudba ni zastarela, temveč ste jo dodali pred kratkim.

Če zaključim. Pri prenovi spletne strani je zelo pomembno, da za mnenje povprašate strokovnjaka. Ta vam bo svetoval ali je spletna stran potrebna prenove in če že, kaj novega potrebuje, da jo bodo obiskovalci smatrali kot zanimivo. V mislih imejte dejstvo, da se tehnologija vseskozi spreminja in kot taka seveda zahteva, da ji sledimo. Povprašajte nas.
Če želite da vam pri tem svetujemo, nas pokličite na brezplačno številko 080 33 39 ali nam pišite na info@spletnik.si .

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.