Avdio ali najlažji način kako oživiti vašo spletno stran

Apr 14, 2008

Pretočni avdio ( streaming Audio)- glasovni posnetek, lahko obiskovalcem vaše spletne strani da občutek, da so prišli nekam kjer doživljajo nekaj novega in bodo morda ravno zato na vaši spletni strani ostali dlje. Poleg tega je znano, da lahko s tem razbijemo monotonost in predvsem lahko naredimo velik korak pred konkurenco.

V primeru, da boste na svojo spletno stran ali spletno trgovino dodali avdio – glasovni posnetek, morate obvezno vedeti še nekaj stvari, ki vam bodo pri tem v pomoč.
Najprej se morate skoncentrirati na kvaliteto zvoka, ki ga boste uporabljali na vaši spletni strani. Glede na to, da boste informacije prenašali preko svojega glasu ali glasu nekoga drugega, mora posnetek biti kvaliteten, kar je tudi porok za učinkovitost. In seveda, ne samo da mora biti posnetek kvaliteten, kvalitetno mora potencialne obiskovalce nagovarjati tudi umirjen in razumljiv glas.
Avdio posnetke lahko na vaši spletni strani postavite tudi na strani, ki so do sedaj imele najmanj obiska, zaradi monotonosti ali pa zaradi nepravilno predstavljenih informacij. Ena takšnih je verjetno podstran »O nas«. To pa je zaradi tega, ker se ljudem ne ljubi brati odstavka za odstavkom in zaradi dejstva da si ljudje od tega kar smo prebrali zapomnimo le približno 20%.
S pretočnim glasovnim posnetkom boste obiskovalcem vaše spletne strani omogočili bolj skoncentrirano iskanje informacij ter večje zaupanje. Za njih bo to nekaj novega in prav zato jim bo vaša ponudba ostala v spominu veliko dlje.
Poleg tega lahko dodate tudi video posnetke ali celo radijske posnetke.
Z razvojem internetne tehnologije je prišlo tudi do tega, da imamo že skoraj vsi računalnik in internetno povezavo, ki omogočata tudi prenos tako obsežnih podatkov, kot sta avdio in video.
No, zaradi izjem, ki jim to situacija še ne omogoča pa vam lahko priporočim, da naj so vsi glasovni posnetki ali v WAV ali v MP3 formatu. Tako bo veliko lažje in hitreje prenesti dokumente, ki tudi ne bodo zavzemali preveč prostora.
Seveda je tudi pri glasovnem posnetku potrebno upoštevati, da niso samo produkti ali storitve tiste na katere se moramo usmeriti, temveč tudi na podajanje navodil in zanimivih informacij. Oglejte si nekaj primerov na internetu in razumeli boste, zakaj lahko spletna stran, ki ob vstopu obiskovalca pozdravi s prijaznim glasom, lahko tako zelo uspešna.

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.