Bloganje za frajerje

Okt 5, 2010
Okt 5, 2010

Tokratni članek je namenjen frajerjem oziroma tistim, ki si to upate biti. Poznate bloganje? Če berete naše tedenske nasvete, vam ja ta tema znana. Blog je v prvi vrsti služil »on-line dnevniku«, danes pa je odličen prodajni kanal, ki je povrhu vsega še brezplačen. Za lažjo predstavo se sprehodite po našem, ki je aktiven že 4 leta.  Najbrž vas že zanima, kje se skriva tisti del o frajerjih. Ob prebiranju obvezne literature v sklopu delovnega mesta je bil del namenjen tudi bloganju. Priznam, naučila sem se veliko novega. In ker se mi določene stvari zdijo super, sem se določila, da jih delim tudi z vami. Bloganje sem odkrila v čisto novi luči, gre za bolj drzno bloganje. Za frajerje, ki si upajo več.

Bloganje za frajerjePrva stvar je intervju z osebo, ki nekaj velja v vašem poslu in bo vašim ciljnim kupcem pritegnila pozornost. Tak način sporočanja je od nekdaj zanimiv, v svetu hitrega življenja in bloganja pa je prava osvežitev. Kot tisti dež julija, ki smo ga vsi tako nestrpno čakali. In še vedno pada. In ko sem priročnik preučevala naprej, sem naletela še na bolj svežo idejo. Dobro veste, da gredo marketinški trendi v video vsebine. In tako sem prišla na idejo, da isti intervju posnamete. Prepričana sem, da bo konkurenca takoj za vami naredila isto, ker si ne bo dopustila, da ste jo spet prehiteli. Čeprav je možno tudi to, da vas bodo tokrat pustili pri miru, saj tako in tako zamujajo za vami že tri korake in nimajo več upanja.
Naslednja stvar je namenjena motivaciji vašim bralcem. Sigurno si želite,da bi vaš blog več komentirali, kajne? Tudi mene razveseli vsak komentar na članek, ki ga napišem. Ljudje smo narejeni tako, da radi sodelujemo, če imamo kaj od tega. In od tu moja ideja o nagradni igri, tekmovanju. In kot glavno motivacijsko sredstvo, nagrada. Vzpodbudite jih lahko, da vam pustijo komentarje, napišejo svoje mnenje ali pa aktivno sodelujejo v pogovoru, ki se razvije. Nagrada je lahko simbolična, a iz vaše ponudbe. Ali pa iz ponudbe vašega poslovnega partnerja. In tako še njemu naredite reklamo. Premislite tudi o tem, več kot 10 minut za izvedbo ne boste porabili. Začnete pa lahko že danes!
Zadnja taka malo drugačna stvar, ki jo tudi lahko vključite v svoje blog objave, je anketa. Kratka in jedrnata anketa, ki bo vam kot blogerju prinesla nove ideje za nadaljnje bloganje. Ali pa ankterirajte uporabnike vaših storitev, proizvodov. Anketo lahko najdete tudi na internetu, jo prilagodite svojim potrebam in pripnete na vašo blog objavo. Obenem pa jo lahko združite tudi s prejšnjim namigom in ji dodate nagrado. Dve muhi na en mah.
Tako, danes je članek malo krajši, a zato slajši. Razkrila sem vam nekaj, kar vas bo kot navadne blogarje potegnilo na površje in s čimer lahko postanete prave zvezde. Da pa ne boste svojim bralcem vseh kart položili na mizo v tem trenutku, pojdite počasi. Korak za korakom objavljate nove stvari. Jih združite in se z njimi poigrajte. Če pa tudi sami dobite kakšno idejo, mi jo sporočite, tudi mi se radi učimo novih stvari.
Da pa vam še malo osvežim spomin, naša nova spletna stran – optimizacija strani še vedno čaka na vas 🙂
Srečno do naslednjič, ko spet lahko pričakujete kaj svežega.
Andreja Ogrinc
Spletnik Marketing

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.