Delček neskončne optimizacije strani – 2. in zadnji del

Okt 27, 2010
Okt 27, 2010

Prejšnji teden smo obravnavali nekaj osnovnih izrazov, ki jih uporabljamo pri optimizaciji strani. In ker v prejšnjem članku nisem uspela dokončati, bom to storila v tem. Dolgujem vam še del tistih izrazov, ki se navezujejo na osnovne elemente spletne strani in del o vsebini na spletni strani. Vse te izraze in še več najdete tudi v našem SEO priročniku, ki čaka na vas. V njem boste našli več kot 70 strani koristnih in uporabnih nasvetov o optimizaciji strani.
Več o tem na Optimizacija strani >>

Custom 404 page (po meri izdelana 404 stran)
Gre za spletno stran, ki jo potrebuje vsaka spletna stran. Namenjena je temu, da obiskovalce obvesti o tem, da je vaša spletna stran trenutno v delu ali ne deluje. Svetujemo vam, da jo opremite s svojim logotipom ali elementi (glava in noga) prave spletne strani. Tako bodo obiskovalci občutek ažurnosti na vaši spletni strani, vedeli pa bodo tudi, da se zavedate nedelovanja strani. Predlagam vam, da na spletno stran dodate kontaktni obrazec in povezavo na delujočo stran. Tako vas bodo potencialni kupci kljub nedelujoči spletni stran vseeno lahko kontaktirali ali dobili informacije. Lahko tudi pustite svoj telefon ali e-mail naslov, nekaj, kamor se obiskovalec lahko odpravi. Če vam izdelovalci spletnih strani tega niso še naredili, je sedaj čas, da jih pocukate za rokav in ustvarite svojo »custom 404« stran.
Čas nalaganja strani
Hiter čas nalaganja strani je pod 1000 ms, kar je več, je slabo. Zakaj? Ker bodo obiskovalci spletno stran zapustili še hitreje in se najbrž ne bodo več vrnili. Internet nam je dvignil standarde o tem, kako hitro moramo priti do informacij in tako je tudi z vsakim posameznikom. Tudi sama sem že obtičala pred spletno stranjo, ki se ni in ni odprla. Velikokrat sem tako spletno mesto zapustila, še preden se je cela stran naložila. In do danes se na te spletne strani še nisem vrnila. Poskrbite, da datoteke in slike na spletni stran ne bodo prevelike ter se bodo hitro odpirale, tudi tistim s slabo internetno povezavo. Odsvetujem tudi spletno stran izdelano v flash programu, saj bo tistim s slabšo internetno povezavo povzročila nemalo preglavic, spletni pajki pa je ne bodo indeksirali

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.