Delite z ostalimi – dodajanje Facebook Share gumba

Mar 31, 2010
Mar 31, 2010

Da so socialna omrežja pomemben vir informacij, ni potrebno posebej omenjati. Pa vam lahko socialna omrežja povečajo prodajo? Odgovor je seveda pritrdilen, toda na kakšen način se stvari lotiti? V zadnjem času opažam, da je ogromno naših naročnikov ustvarilo različne skupine na socialnih omrežjih, predvsem imam v mislih Facebook, Twitter in MySpace. Te skupine vsak dan dobivajo nove oboževalce, ki med seboj komunicirajo, si svetujejo, predlagajo … Vse to je pa voda na vaš mlin, kajti bolj ko se o vas govori, večje možnosti imate za uspeh.
Pogosto na spletnih straneh ali spletnih trgovinah opazimo gumb Facebook z napisom »Pridružite se naši skupini«. Zakaj je to priporočljivo? Na najbolj razširjenem socialnem mediju ste naredili profil svojega podjetja, ki ima svoje privržence. Če je nekomu vaša spletna stran všeč, se bo vaši skupini zagotovo pridružil. Svojo odločitev bo delil še z drugimi in kmalu bo vaša mreža razširjena v več kanalih. In ker skrbite za ažuriranost podatkov na vaši spletni strani, člani vaše skupine sledijo tem novostim, hkrati redno obiskujejo vašo spletno stran in o tem povejo tudi drugim. Več kot imate obiska, bolje ste uvrščeni, kar pa vam prinaša tudi več možnosti za zaslužek.
Edina slaba lastnost takšnega udejstvovanja vašega podjetja na socialnem mediju je to, da uporabnik potrebuje kar nekaj klikov, da deli navdušenost z ostalimi prijatelji. To je v nasprotju z današnjo logiko brskanja po spletu, ki predvideva kar najbolj relevantne informacije z najmanj napora.
Ob tej priložnosti pa vam ponujam boljšo rešitev. Si predstavljate, kako bi bilo super, če bi z enim klikom na gumb napisali na svoj zid na Facebook-u „Izdelek TA-IN-TA mi je zelo všeč“, ime izdelka pa bi bila hkrati direktna povezava na vaš izdelek v spletni trgovini? Sanje so očitno postale resničnost in to z najmanjšo mero napora. V preteklosti smo že bili priča podobni povezavam, le da je bilo kreiranje le-teh zahtevno delo, poleg tega pa ste morali ustvariti svoj gumb za vsak izdelek posebej. Zdaj pa lahko s samo eno kodo to naredite za katerikoli izdelek, stran ali profil.
Za vas sem izdelal vodič: Dodajanje Facebook share gumba.
Toplo ga priporočam vsem, ki želite svoje izdelke hitro in enostavno deliti na socialnem omrežju. Od zdaj naprej se bo ob opisu vašega izdelka pojavil simpatičen, vsem dobro znan moder gumb, ki bo uporabniku omogočal, da z enim klikom objavi ime izdelka na njegovem zidu, ki ga seveda prebirajo vsi njegovi prijatelji. Po drugi strani pa bo prijatelj te osebe z enim klikom prišel na ta izdelek na vaši spletni strani.
Pa naj še kdo reče, da to ni odlična rešitev? Argumentov za je ogromno. Enostavnost delitve mnenj z ostalimi in seveda hiter dostop do vaših izdelkov preko drugih strani. Vse to omogoča vzajemne povezave, ki jih Googlovi pajki tako zelo obožujejo. Ta »modni dodatek« priporočam vsem lastnikom spletnih trgovin, seveda pa tudi ostalim, ki si želijo nenehne prisotnosti njihove dejavnosti na socialnih omrežjih!
Pa veliko sreče vam želim!
Žiga Macedoni
Urednik spletnih strani

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.