Do več nakupov v spletni trgovini

Maj 27, 2013
Maj 27, 2013

Nakupi v spletnih trgovinah danes postajajo naš vsakdan. In če ste na strani prodajalca, si seveda želite, da je nakupov preko spleta čim več. In če ste kupec, potem sigurno a nezavedno iščete določene zakonitosti spletne trgovine, ki vas vodijo do nakupa.
do več nakupov v spletni trgoviniKaj je tisto, kar lahko več obiskovalcev spremeni v kupce?

  • Omogočite obiskovalcu spletne trgovine, da vas v vsakem trenutku lahko kontaktira. Objavite telefonsko številko, pustite kontaktni mail in če je možno tudi obrazec za povpraševanje.
  • Logo postavite v levi zgornji kot in ga naredite klikabilnega. Po kliku nanj bo obiskovalec prišel na vašo domačo stran.
  • Pod logotip napišete kaj prodajate. Tako bodo obiskovalci v prvem hipu vedeli ali so na pravem mestu ali ne.
  • Omogočite jim iskanje po trgovini. Tako jim olajšate brskanje po vaših policah, saj bodo lahko v nekaj kratkih korakih prišli do točno tistega izdelka, ki ga želijo kupiti.
  • Spletna trgovina naj bo čim bolj enostavna in naj sledi vzorcem prodajno naravnanih spletnih trgovini, ki smo se jih do danes že vsi navadili. Ne izstopajte z novimi, zapletenimi strukturami!
  • Klic k akciji! Če si res želite prodajati preko spletne trgovine, potem kljub temu, da je kupec že v trgovini, potrebujete bistvene elemente – klice k akciji. Na vsakem koraku kupca opozorite naj odda izdelek v košarico ali pa vam pošlje povpraševanje. Če ga ne boste motivirali, nakupa ne bo opravil.
  • Ker smo ljudje vizualna bitja, poskrbite, da bodo slike in fotografije v vaši spletni trgovini čim boljše kvalitete. Vsak produkt opremite z več različnimi fotografijami, tako,da si bo obiskovalec lahko natančno predstavljal, kaj bo kupil.
  • Bodite drzni in uporabite različno tipografijo. Seveda pri tem ohranite zdravo mero ustvarjalnosti, da bodo teksti še vedno berljivi.
  • Omogočite obiskovalcem, da komentirajo izdelke. Tako se bo dober glas hitro razširil v deveto vas.

Vse to in še več dodatnih funkcionalnosti vam omogoča tudi platforma, na kateri mi izdelujemo spletne trgovine. Zato ne odlašajte in nas kontaktirajte zdaj!
Lep pozdrav,
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.