Dobra ocena kakovosti (QS) drastično zniža strošek oglaševanja na klik

Avg 20, 2013
Avg 20, 2013

Ocena kakovosti (Quality score) je zagotovo ena izmed najpomembnejših dejavnikov, ki vpliva na ceno na klik in posledično tudi na uspeh vaše oglaševalske kampanje. S pomočjo ocene kakovosti Google določa relevantnost vašega oglasa, kar je konec koncev tudi dober pokazatelj uspeha. Bolj relevantni oglasi in vstopne strani, na katere oglasi ciljajo, povečujejo možnost za pridobivanje klikov. Višja stopnja klikov na oglase (CTR – click through rate) pa vašo oceno kakovosti poveča.
prednosti visoke ocene kakovostiNa kateri aspekt optimizacije se je pametno osredotočati znotraj vašega AdWords računa? Če pomislimo, da je prav ocena kakovosti tisti dejavnik, ki določa umestitev oglasov znotraj oglasnega prostora, zniža stroške na klik in pripomore k večji stopnji klikov na oglas, imamo odgovor na dlani.
Kakšna ocena kakovosti je sploh sprejemljiva? Vsaka, sicer bi vam Google oglase zavrnil. Dejstvo pa je, da boste za klik na enako ključno besedo plačevali veliko več, kot vaš tekmec, ki ima višjo oceno kakovosti za to isto ključno besedo. Če je povprečna ocena kakovosti 5, vam bo koristila vsaka ocena kakovosti, ki je nadpovprečna. Ocena kakovosti 6 je potemtakem soliden začetni cilj. Ocena kakovosti je dinamični pokazatelj, ki ga lahko izboljšujete s pomočjo različnih prijemov.
Uporabljajte razširitve oglasov pri pripravi oglasov. S temi boste znotraj oglasa ustvarili več možnosti za klik, kar lahko blagodejno vpliva na stopnjo odzivnosti. Vsebina oglasov naj bo relevantna. V oglas umestite ključne besede na katere ciljate in ne pozabite uporabiti dovoljenega klicaja! Pri tem je pomembno, da vsebino nenehno testirate in spremljate kako se ocena kakovosti skozi čas spreminja. Uporabite tisto vsebino, ki ustvari najvišjo oceno kakovosti. Ne pozabite vključiti vaše blagovne znamke v nabor ključnih besed. Tovrstne ključne besede so razmeroma poceni in ustvarjajo visoko stopnjo odzivnosti na oglas prav zardi tega, ker so tako specifične. Če se boste držali teh nasvetov in oglase nenehno testirali, se vam bo to zagotovo obrestovalo pri višji oceni kakovosti in posledično tudi pri višji umestitvi vaših oglasov za nižjo ceno.
Kot ste lahko prebrali, obstaja kar nekaj vzvodov za redno izboljšavo vaših oglasnih kampanj. Res pa je, da je kvalitetna oglasna kampanja posledica poglobljenega dela in dnevnega ukvarjanja z oglasno kampanjo. Pri Povečajobisk.si vaše kampanje pripravlja in opitmizira več kvalificiranih Google strokovnjakov, ki konstantno spremljajo trende in najboljše oglaševalske prakse. Naročite vašo kampanjo pri nas na brezplačni številki 080 3339 ali stopite v stik z Google strokovnjakom preko kontaktnega obrazca tukaj!
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.