Dodajanje obrazca za prijavo na poštni seznam

Dec 15, 2009
Dec 15, 2009

Prejšnji teden smo vam prestavili naše novo orodje Newsletter.si, ki vam omogoča, da vašim zvestim strankam pošiljate novice na njihove elektronske naslove. Vendar pa je logično, da brez poštnega seznama prejemnikov iz te moke ne bo kruha. V prejšnjih člankih ste si lahko nazorno prebrali vse, kar se tiče oblikovanja poštnih seznamov in tudi kako ljudi privabiti, da se v njega prijavijo. Če se spomnite, sem vam med drugim napisal, da v orodju Spletnik, s katero enostavno urejate spletne strani, obstaja tudi obrazec za prijavo na e-novice. S pomočjo tega obrazca, se elektronski naslovi shranjujejo v bazo podatkov. Težava pa je v tem, da orodje newsletter uporablja svojo bazo podatkov, v katero morate naslove še ročno vnesti.

Naj vas že na začetku pomirim, da obstoječih seznamov nikakor ni potrebno vreči v koš. Uporabniki, ki koristite orodje Spletnik.si (ali kakšno drugo orodje za urejanje spletne strani) ali spletno trgovino Shop123.si, nas lahko kadarkoli pokličete in z veseljem vam bomo poslali vaš seznam eletronskih naslovov v takšni obliki, da ga boste zlahka lahko prenesli v orodje Newsletter.si. Prenos seznama prejemnikov vsekakor toplo priporočam, saj so orodja za pošiljanje e-novic znotraj orodja Spletnik ali spletne trgovine zelo okorna, poleg tega pa vam niti približno ne nudijo tega, kar vam lahko ponudi orodje Newsletter.si.
Torej, kot vidite z obstoječimi seznami ne bo problema. Toda kako naprej? Tisti, ki že uporabljate orodje Newsletter.si, ste morda že opazili, da se pri seznamih prejemnikov odkriva še možnost, ki vam napravi kodo, s katerim lahko na vašo spletno stran vključite obrazec za prijavo na e-novice. Obrazec po izgledu ni nič kaj drugačen, kot obstoječi obrazci, vendar pa ima neznatno prednost. Ko bo nekdo poslal svoj elektronski naslov preko tega obrazca, se bodo poslani podatki namreč takoj shranili v bazo podatko, ki jo uporablja Newsletter. Tako, da boste v bodoče imeli vse na enem mestu. Na tej točki naj opomnim, da lahko to kodo umestite, na katerokoli spletno stran, spletno trgovino, portal in še na kaj drugega, kar se prikazuje na spletu.
Poleg obrazca za prijavo, pa je pomemben še en obrazec, katerega namen je ravno nasproten. S pomočjo tega obrazca se lahko prijavljeni na prejemanje novic, z vašega seznama odjavijo. No, upam in vrejamem, da bo ob ravilnem ravnanju takšnih oseb čimmanj, a vseeno se vedno najde nekdo, ki ima zato pač svoje razloge. Tudi to kodo najdete kar v orodju Newsletter, postopek pa je identičen tistemu zgoraj. Prikaz tega obrazca na vašem spletnem mestu, je predmet vaše odločitve. Dobro je če ga imate, dajte ga na vidno mesto, vendar imejte v mislih, da imajo stvari, s katerimi obiskovalce privabljate, seveda prednost.

Da pa vsa stvar ne bo pretežka, sem za vas pripravil tudi vodič: Dodajanje obrazca za prijavo na e-novice na vašo spletno stran


Pa veliko sreče vam želim!
Žiga Macedoni, Urednik spletnih strani
Pošiljajte lepo oblikovane e-maile do 100 prejemnikom brezplačno!
Si želite ogledati še več video in tekstovnih vodičev?

Želite sistem Spletnik preizkusiti BREZPLAČNO?

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.