E novice – nikoli ne veste dovolj

Sep 10, 2013
Sep 10, 2013

Tudi tokrat sem si izbrala temo o e-novicah. Se sprašujete zakaj? Ker tudi jaz še ne vem vsega in ker vem, da so tudi naši bralci vedno bolj željni vsebine na to temo. Napisala bom nekaj preprostih, a koristnih početji na področju email marketinga, s katerimi boste vaše email vsebine naredili še bolj privlačne in uporabne za bralce. 
Enovice nikoli ne veste dovolj1. Najbrž bodo novice lokalno usmerjene
Bolj kot bodo novice lokalno usmerjene, bolj relevantne bodo. Sploh če imate zgolj fizično trgovino v centru Kopra. Jaz, ki sem iz Domžal, se skoraj zagotovo ne bom peljala tja samo zato. Če pa bom na poti na morje, se bom pa ustavila, če me bo vaša ponudba prepričala. A če imate posel, ki cveti po vsej državi, potem se osredotočite na slovenski trg.
2. Unikatna vsebina
Ker redno prebiram kar veliko število e novic, ugotavljam, da je vse premalo truda vloženega v vsebino. Je že res, da je dizajn pomemben, a kaj, ko za e novice ni bistven. Vzemite si čas, napišite vsebino, ki bi jo z veseljem brali tudi vi. Le tako vas bodo hitreje ločili od vaše konkurence in le tako se boste še bolj približali vašim obstoječim in potencialnimi strankam.
3. “Čista” baza
Vsake toliko počistite vašo bazo prejemnikov. Tukaj imam v mislih predvsem tiste email naslov, ki ali niso več aktivni ali pa naslovi tistih, ki so se odjavili, pa jih še niste uspeli zbrisati. Nedelujoči email naslovi namreč lahko upočasnijo pošiljanje masovne pošte. Zato si le vzemite čas za čiščenje.
4. Prilagoditev mobilnim napravam
Vse več nas je, med njimi sem tudi jaz, ki pošto, večkrat dnevno,  pregledujemo na mobilnih telefonih. In kaj je hujšega, kot to, da se e novice ne prikazujejo pravilno? Zato le razmislite tudi o tem vidiku vaših e novic. Tehnologija gre naprej in mi ji moramo slediti.
5. Vključite vse vtičnike socialnih omrežjih
Ker vemo, da so socialna omrežja preplavila naš tako osebni kot poslovni prostor, jih vključite tudi vi v vaše e novice. Nekateri vam bodo raje sledili na Facebooku, nekateri si bodo raje ogledovali vaš slikovni material na Pinterestu, spet druge bo zanimalo kako tvitate.
Če pa bi si želeli izvedeti še več, če ste med tistimi, ki e novice že pošiljate, potem vas vabim, da se nam pridružite še na enem izmed izobraževanj na temo pošiljanja e novic, ki ga pripravljamo v okviru Spletnik Akademije.
 
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.