Elementi vstopne strani

Jun 8, 2012

Vstopna/landing stran je kot prvi vtis. Če ne bo pozitiven, se ljudje ne bodo več vrnili. In če želite,da se obiskovalci na vašo stran še vrnejo, jo celo priporočajo svojim prijateljem, upoštevajte njene glavne sestavine. Pred vami so elementi, ki jih največkrat pozabimo dodati, čeprav so izrednega pomena za uporabniško izkušnjo.
Varnost: Vstopna stran
Če gre za spletno trgovino, omogočite obiskovalcem varno plačevanje. Če se obiskovalec v vaši spletni trgovini ne bo počutil varno, ne bo opravil nakupa. V ta namen lahko tudi dodate varnostni certifikat. Za plačilna sredstva pa izberite zaupanja vredne metode, ki so:

  • Plačilo po povzetju
  • Plačilo po predračunu
  • Paypal plačilni mehanizem

Pomoč:
Na prvo stran, v vidno polje, dodajte kontaktni obrazec ali obrazec za pomoč. Tako boste obiskovalcem omogočili, da vam bodo z enim klikom lahko postavili vprašanje. Seveda pa poskrbite, da boste obrazec dobili v poštni predal, ki ga redno spremljate, da boste lahko na vprašanja odgovorili v najkrajšem možnem času.  Na vidno mesto dodajte tudi kontaktno številko, v kolikor jo imate. Obiskovalca bo le klic ločil do odgovora.
Kvaliteta:
Vključite kvalitetne slike vaših izdelkov/storitev. Ljudje smo vizualna bitja, zato nam bo slika povedala več kot dolg opis. Slike naj bodo realne, vsebujejo naj dejansko slike vaših produktov. le tako boste pridobili na večjem zaupanju, kot če najdete slike sorodnih izdelkov,s pomočjo interneta.
Povratne informacije:
Ustvarite podstran, v sklopu vaše spletne strani, kjer bodo obiskovalci/kupci lahko izrazili svoje mnenje o vašem izdelku /storitvi. V kolikor bodo na vaš račun deževale samo pohvale, novi obiskovalci oziroma potencialni kupci ne bodo zgubljali časa s premišljevanje, če bi se odločili za vaš izdelek. Odločitev bodo sprejeli na podlagi pohval, ki ste jih že prejeli. Hkrati pa vam komentirajo koristijo tudi za oblikovanje pogostih vprašanj in odgovorov, ki se včasih znajdejo na tej podstrani. komentirajo vam služijo tudi za povečanje ugleda in kredibilnosti.
Vsebina:
Relevantna, zanimiva vsebina je ključ do zvestih kupcev. Bolj kot boste osveževali vašo spletno stran, ji dodajali novo ,svežo vsebino, z večjimi veseljem se bodo na spletno stran vračali. Hkrati pa boste z vsako svežo vsebino poskrbeli, da se boste pojavili višje med naravnimi rezultati, kjer vsa bodo vaši potencialni kupci iskali.
Da pa si boste še lažje predstavljali kaj je dobra vstopna stran, sem za vas našla nekaj odličnih primerov:

 
Brez dobre vstopne strani bo vaša spletna stran ne bo pravo prodajno orodje, zato kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali.
Andreja Ogrinc

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.