Facebook: nova generacija pošiljanja sporočil

Feb 8, 2011
Feb 8, 2011

Že nekaj mesecev krožijo govorice o  tem, da Facebook namerava nadgraditi svoj sistem pošiljanja sporočil v klasične e-mail poštne nabiralnike. Govoric je konec, saj je ustanovitelj Facebook-a Mark Zuckerberg uradno razkril ozadje govoric. Projekt ima tajno ime Titan, Mark pa ga je poimenoval »Facebook Messages«.  Velik del predstavitve je poudarjal, da nov sistem ni klasičen e-mail.

Kaj je torej »Facebook Messages«?
Je izredno obsežna posodobitev trenutnega sistema pošiljanja sporočil, klepeta, integracija pošiljanja tekstovnih sporočil na mobitele, aplikacij za pametne mobilnike, vse skupaj združeno v eno celoto. In kaj to pomeni za uporabnike?

Facebook-e-mailKaj je torej »Facebook Messages«?
Je izredno obsežna posodobitev trenutnega sistema pošiljanja sporočil, klepeta, integracija pošiljanja tekstovnih sporočil na mobitele, aplikacij za pametne mobilnike, vse skupaj združeno v eno celoto. In kaj to pomeni za uporabnike?
Vsak Facebook uporabnik bo dobil svoj email naslov:  če je vaš Facebook naslov dosegljiv na naslovu »facebook.com/naslov.profila«, bo vaš email naslov »naslov.profila@facebook.com«.
Če boste prijavljeni v Facebook, se bo nova dohodna pošta pojavila v oknu klepet; odgovor, ki ga boste napisali in poslali, bo poslan kot e-mail.
Podobno vas bo Facebook iPhone aplikacija opozorila na nova sporočila in vam omogočila prejemanje le-teh ter pošiljanje odgovorov.
Lahko boste ustvarili sezname ljudi, od katerih prejemate elektronsko pošto.
Primer:
– »zelo pomembni« – v tem seznamu bodo družinski člani in prijatelji;
– »služba« – sodelavci in poslovni partnerji;
– »nezaželena pošta« – seznam oseb, od katerih nočete prejemati pošte, itn. …
Cilj tega je, da bo uporabnik sporočila od oseb, ki mu pomenijo največ, videl takoj, ostala sporočila pa si bo lahko pogledal, ko  bo imel čas.
Poleg tega bodo uporabniki lahko omejili prejemanje pošte samo na Facebook uporabnike ali celo samo na njihove prijatelje.
Tako kot navaden e-mail bo tudi Facebook sistem omogočal pripenjanje priponk k sporočilom.

Facebook storitev za pošiljanje e-mailov bo šla še za korak dlje od klasičnega prikaza t.i. »threaded » prikazovanja zgodovine komunikacije med udeleženci. Za lažje razumevanje vam podajam primerjavo z večini dobro poznanim klepetom na Gmail-u in njegovo zgodovino. Facebook pa vam bo na enem mestu prikazal celotno zgodovino komunikacije z določeno osebo, ne samo klepet.
350 miljonov od več kot pol miljarde uporabnikov Facebook-a je aktivnih uporabnikov trenutne verzije klepeta in pošiljanja sporočil, vsak dan pa se pošlje preko 4 miljarde zasebnih sporočil. Facebook bo zato novosti v komunikaciji začel uvajati postopoma tekom naslednjih nekaj mesecev, zato potrpite.
Na Facebooku se nahaja veliko vaših potencialnih kupcev. Jih še vedno zanemarjate? Pišite nam in ustvarimo vam prodajno učinkovito stran ali oglaševalsko kampanjo na najbolj priljubljenem socialnem mediju.
Robi Hribar

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.