Warning: Error while sending QUERY packet. PID=27172 in /home/spletnik/web/spletnik.si/public_html/blog/wp-includes/wp-db.php on line 2033
Google Analytics: Orodje za izjemno natančno analizo spletne strani - Spletnik Blog

To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Google Analytics: Orodje za izjemno natančno analizo spletne strani

Vsak lastnik spletne strani želi vedeti, kdo so njegovi obiskovalci na spletni strani ter katere so najbolj zanimive strani. Seveda spletne prodajalne želijo vedeti tudi, kateri izdelki so najbolj gledani ter kateri najbolj prodajani. google analyticsJe to sploh mogoče s pomočjo programa, ki analizira spletno stran? Seveda je povsem mogoče! Podjetje Google je pred leti ustvarilo izjemno učinkovito orodje Google Analytics, s pomočjo katerega izvemo prav vse pomembne podatke, ki se dogajajo na vaši spletni strani. Google Analytics namreč omogoča izjemno zmogljivo analizo praktično o vsem in vseh, ki so prisotni na spletni strani.
Ne glede na to, ali je število obiskovalcev veliko ali majhno – Google Analytics orodje zmore prav vse.

Komu je namenjena uporaba orodja Google Analytics?

Google Analytics uporabljajo vsi lastniki spletne strani, ki želijo izvedeti natančno analizo spletne strani ter obiska. Ne gre namreč za to, da bi podjetja s pomočjo Google Analytics orodja zasledovala ljudi, marveč za to, da vsi ti podatki pripomorejo k učinkovitejšemu marketingu ter seveda boljšemu prilagajanju trgu.

Orodje Google Analytics lahko uporabljajo tako vodstveni kader v podjetju, strokovnjaki za trženje kot tudi razvijalci spletnih vsebin in mest. Kakorkoli že, gre namreč za izjemno natančne podatke o tem, kaj se z vašo spletno stranjo pravzaprav dogaja.

Spletne strani so namreč najrejene tako, da uredniški del navadno ne nudi statistične podatke, ki se dogajajo na sami spletni strani. Tako ne morete videti strukturo vaših obiskovalcev, ne morete vedeti, katere strani so najbolj priljubljene itd. S pomočjo Analytics orodja pa lahko izveste vse to in še več. Ves čas beleži vsakega posameznika, ki obišče spletno stran do trenutka, ko jo zapusti. Nudi ogromno različnih podatkov, in sicer:

•    Vzorce/trende prometa
•    Segmentiranje strank
•    Učinkovitost raznih kampanj na spletni strani
•    Vir obiskovalcev
•    Gibanje obiskovalcev po spletnem mestu
•    Ključne besede, ki so pomembne za spletno stran
•    Konverzije, ki se zgodijo na strani
•    Analiza spletnih oglasov
•    Najbolj priljubljene strani na spletni strani
•    Iskalniki, preko katerih obiskovalci pridejo na spletno stran

Je Google Analytics zahteven za uporabo?

Vsak računalniški program, ki nudi takšne in drugačne statistične podatke zahteva, da poznamo vsaj osnovne izraze. Storitev Google Analytics ni prav nič zapletena v primeru, da poznamo osnovne izraze v računalništvu. Ravno tako nudi natančne opise posameznega parametra, zato ga skozi čas osvojijo tudi največji laiki v svetovnem spletu.

Orodje se ponaša s številnimi prednostmi in vam prinaša veliko pomoč pri načrtovanju marketinških kampanj. Najbolj razveseljivo dejstvo za marsikaterega pa je zagotovo to, da je orodje popolnoma brezplačno. Do 10 milijonov zadetkov mesečno ni potrebno plačevati dostopa. V primeru, da presegate mesečno več kot 10 milijonov zadetkov, morate seveda kupiti Google Analytics Premium.

Orodje se povsem  enostavno namesti s pomočjo uporabniškega imena in gesla, ravno tako lahko enostavno z njim upravljate in spremljate podatke in še bi lahko naštevali. Orodje je resnično pravo bogastvo za samega lastnika spletne strani ter spletne prodajalne.  Njegovo pomočjo boste zagotovo ustvarjali bolj zadovoljive kampanje, marketinške načrte ter se približali vaši skupini ljudi. Bodite korak v prednosti in uporabljajte profesionalni program Google Analytics.

Copyright © 2020 Spletnik . Vse pravice pridržane