Google na vrhu interneta!

Jan 18, 2012

Ste se kdaj vprašali zakaj je Google tako uspešen? Tudi jaz sem se in poiskala sem nekaj odgovor, ki govorijo filozofiji, ki je Google popeljala v svetovni vrh interneta.
In tu se mi pojavi vprašanje: sploh obstaja kdo, ki ne pozna Google iskalnika?
Poglejmo, kaj pravi njihova strategija:
1.    Osredotočeni na uporabnika! Njihovo vodilo je že od samega začetka prijetna uporabniška izkušnja. Seveda, saj smo uporabniki tisti, ki pomagamo pri soustvarjanju  Google iskalnika kot takega. Njihov glavni cilj je prilagoditev iskanja našim željam in potrebam, ki se iz dneva v dan spreminjajo. Saj postajamo tudi mi kot uporabniki vedno bolj zahtevni pri iskanju. In vedno maj časa imamo.
2.    Ukvarjajo je s tem, kar počnejo najbolje – iskanjem! V svojih vrstah imajo raziskovalne skupine, ki so namenjene samo in zgolj iskalnemu področju.  Iskanje vključujejo tudi v ostale njihove izdelke, saj se zavedajo, da je uporabniška izkušnja tista, ki jih dela uspešne. Bolj kot smo zadovoljni mi, več novih stvari na bodo ponudili. Tako ste lahko že opazili, da ima nova preobleka Gmail računa nove funkcije, ki ponujajo hitro iskanje med pošto. In Google Adwords progam niti malo ne zaostaja. Svoje lovke širijo tja, kjer je to potrebno. In vse to jih dela boljše, saj ves čas sledijo potrebam svoji uporabnikov.
3.    Stremijo k temu, da so najhitrejši! Kot zanimivost naj vam povem, da je to edina spletna stran, za katero lastniki želijo, da se jo zapusti najhitreje. Ker seveda stremijo k temu, da v najkrajšem času najdete iskane informacije. In spletno stran zapustite. In hitri so tudi vsi ostali Google produkti. O tem sem prepričana tudi sama. Sploh Google Analytics, ki nam postreže z neskončno veliko informacijami  v hipu. Pa bi se včasih ustašila, da mi bo kakšno zadevo predlogo odpiralo… 🙂
4.    Vedno so vam na voljo! Glede na to, da danes lahko že v realnem času komuniciramo z nekom, ki je na počitnicah v Indoneziji, je normalno, da lahko do želenih informacij pridemo kadarkoli in iz kjerkoli. In tako je Google poskrbel, da vsako njihovo orodje že vsebuje podstani za pomoč uporabnikov, šli so še celo dlje. Na Gmail računu je med uporabniki, s katerimi lahko govorimi preko Gtalk-a tudi njihov kontakt. Ki vam takoj ponudi odgovor na vsako vaše vprašanje! Bravo Google. Tako mi ni potrebno odpirati novega zavihka, ampak lahko vse naredim v Gmail računu. In prihranjeno mi je veliko časa.
5.    Google oglaševanje za vsakogar! Google namreč vsem ponuja iste pogoje za oglaševanje. In kar je še najbolj pozitivno – vsi si lahko to privoščijo. Lahko je to mali slikopleskar, ki je ravno začel s svojim poslom, ali pa ogromna multinacionalka, ki jo pozna cel svet. Pravila igre so za vse enaka. In edino tako so lahko tako uspešni. In priljubljeni. Hkrati pa je Google oglaševanje najbolj direktni marketing, ki ga ta hip poznamo. In spet, bravo Google!
In če se ozremo nazaj na glavne točke, vidimo, da bi vse to lahko veljalo tudi za naše podjetje. In ker na tem mestu že govorimo o zgodbi o uspehu, je ta recept preizkušen. Torej ste danes poleg zanimiv novostih lahko spoznali tudi strategijo o uspehu. Če ne drugega vsaj poskusite kakšno od stregiji, mogoče je pa ti tisto, kr ste iskali za popoln uspeh.
Mi pa smo tu, da vam pomagamo – Google oglaševanje lahko pri nas dobite tudi vi! Pa če tudi na ste na koncu ali začetku svoje poslovne poti.
Srečno!
Andreja Ogrinc

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.