Izboljšajte Email Marketing s temi vročimi nasveti

Maj 18, 2011
Maj 18, 2011

Če bi lahko karkoli v vaših e-novicah spremenili in bi to rezultiralo v kakih 20% povečanju interesa in 10% povečanju prodaje, sem prepričan, da bi to naredili takoj. Kako vedeti kaj spremeniti in kako spremeniti? Tukaj je testiranje tisto, ki je pomembno.
Testirati več različnih idej naenkrat se sliši vabljivo. Toda veliko lažje je slediti enemu testu za nekaj časa. Nekaj lažjih začetnih testov imate tukaj:
Naslovi. Eksperimentirajte z vabljivimi frazami.
Dolgo proti kratko. Je manj v resnici več? Izdelajte krajšo verzijo vašega newslettra, a s povezavami do vaše spletne strani.
Posebne ponudbe. Samo danes, e-knjiga zastonj! Torej ponudite nekaj. V vsakem testnem emailu nekaj. Boste videli kaj bolje pritegne.
Vključite sliko ali ne.
Postavite klic k akciji. Dodajte gumb ali povezavo do naročila. Ponudite popust.
Določite kaj so tiste smernice, ki določajo uspeh in kako jih boste merili. Kako lahko določite ali je bil test uspešen ali ne? Obstajajo orodja, s pomočjo katerih lahko spremljate detaljno statistiko o klikih in odpiranju emaila. Pomembno je, da dobite pravi rezultat, saj je pomembno kaj boste na podlagi tega rezultata naredili v prihodnje.
Razdelite seznam emailov v testne skupine. Email nato pošljite samo nekaj naslovnikom s seznama in čakajte na odziv. Če bo ta porazen, ga zbrišite in pošljite drugega. Nepazljivost in nestrpnost vam lahko ogrozita obstoj celotnega seznama email naslovov vaših potencialnih ali obstoječih kupcev.
Torej pošljite test, izmerite uspeh in morali bi imeti zmagovalnega! Odziv boste lahko izmerili v največ 2-4 dnevih.
Zdaj ko imate vašega zmagovalca, ga pošljite celotnemu seznamu in se vsedite ter počakajte na rezultat. Ta ne bo izostal, če boste vestno najprej načrtovali kampanjo.
Vse to se sliši zelo preprosto…..in tudi je. Na začetku zahteva malo zagnanosti, a prednosti, ki jih s tem dobite, so lahko neprecenljive. Še posebej, če se pri tem res potrudite.

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.