Kaj dobim, ko spletno stran prenovim

Feb 18, 2014
Feb 18, 2014

Razmišljate o prenovi spletne strani? Potem verjamem, da s sedanjo stranjo ne dosegate zastavljenih ciljev. Ne prodaja ali ne pridobiva kontakte tako kot bi morala? Morda ste opazili, da je na spletu svoj spletni zaznamek postavilo veliko konkurence in se vaša stran ne blešči več tako, kot se je v časih, ko je bolj ali manj sama kraljevala na spletu. Če potegnete črto, obstoječa stran ne funkcionira tako, kot bi morala, zato ste se odločili, da jo peljete k plastičnemu kirurgu. Velikokrat je vtis podjetja  (ki je dostikrat prvi) na spletu lahko odločilen dejavnik, ki bo potencialnega kupca privabil v vašo fizično trgovino ali ga odvrnil in s tem napotil do konkurence. Sodobna spletna stran, ki za vas dela to kar pričakujete je temelj preboja na digitalni trg.

Razlogi za prenovo spletne strani se naberejo hitro, vi pa pričnete iskati ustrezno pomoč. Kaj pa sploh lahko pričakujete od prenove? Vsako podjetje ima lastna pričakovanja in cilje, nekaj skupnih izhodišč pa vseeno lahko izluščim.

1. Končno boste dosegli rezultate ki ste jih vedno želeli

Če je kaj poslovneža v vas, ste bili nad obstoječo spletno stranjo razočarani, ker niste prejeli zadostno število povpraševanj ali kontaktov. To bi moral biti eden izmed glavnih razlogov za prenovo. Cilji poslovnih spletnih strani se morajo sukati okoli konverzij in omogočati okolje, da te lahko izmerite. Zagotovo je bilo izhodišče prenove to, da bo spletna stran prodajno naravnana in da bo kupca z lahkoto vodila po spletni strani do želenih ciljev.

2. Prenovljena spletna stran deluje kot se šika

Kdaj ste nazadnje prečesali spletno stran in pregledali točnost povezav, preusmeritve in ostalih funkcionalnosti. Ste preverili, če so datoteke, ki jih ponujate za prenos še vedno na istem mestu, kot 1 leto nazaj in da povezava ne cilja v prazno? Prenova spletne strani je idealna priložnost, da se teh preverjanj lotite, pa čeprav na silo 🙂 Zdaj, ko ste spletno stran prenovili, so vse povezave delujoče, 301 preusmeritve so nastavljene tako kot morajo biti, vaše e-promo material oz. gradivo pa počiva nekje na strežniku in čaka na prenos.

3. Prenovljena spletna stran je prilagojena mobilnim napravam

Brskanje preko mobilnih napravah je prihodnost in končno je tudi vaša spletna stran prilagojena takemu načinu brskanja. Ni bojazni, da boste izgubljali potencialne kupce, ko zapustijo vašo spletno stran, zaradi slabe mobilne izkušnje. Uporaba pametnih naprav za brskanje po spletu v Evropi skokovito narašča.

4. Spletna stran je sedaj novejša od konkurence

Koliko konkurentov se je pojavilo na spletu za vami? Spremljali ste njihove spletne strani in  delali primerjave z vašo. Zagotovo je napočil trenutek, ko ste pomislili, da ima konkurent to funkcionalnost, ki se vam zdi odlična, vi pa je takrat še niste imeli. Sedaj, ko ste spletno stran prenovili, ste poskrbeli za to, da so te funkcionalnosti konkurentov, ki so vam bile sila všeč in uporabne tudi na vaši spletni strani. Še več: vaše funkcionalnosti ste zagotovo bolj izpilili, saj ste jih poznal že od prej, in ste točno vedeli katere so prednosti in pomanjkljivosti.

5. Moduli in vtičniki so ponovno posodobljeni

Kako pogosto ste funkcionalnosti na stari spletni strani posodabljali? Nekateri vtičniki so zagotovo za časom. Sedaj, ko ste stran prenovili, so naložene najnovejše različice in posodobitve modulov zaradi katerih bo uporabniška izkušnja optimalna. Končno ste posodobili modul za zbiranje kontaktov in prijavo na e-novice.

Prenova spletne strani je nujen proces, ki zagotovo vpliva na izboljšanje spletnih prodajnih procesov in nenazadnje tudi na izboljšavo spletne prisotnosti vašega posla. Tehnologija se razvija iz dneva v dan, prav tako se tudi vaš posel. Pomembno je, da ste v koraku s časom.

Postavite se ob bok našim zadovoljnim naročnikom, ki jih je v temu trenutku že preko 1500 in si zagotovite spletno stran, ki bo prodajno naravnana in iz katere boste iztržili maksimalni učinek. Pokličite nas na brezplačno številko 080 3339 ali oddajte povpraševanje brez obveznosti preko kontaktnega obrazca tukaj. Naši strokovnjaki za web so vam na voljo!

Za vas sem pisal

Damjan Avsec

 

 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.