Kaj morate vedeti o Facebook fanih, da ti postanejo vaše stranke?

Apr 19, 2011
Apr 19, 2011

Čim več o vaših fanih! Facebook Insights omogočajo lastnikom Facebook strani in razvijalcem Facebook platforme brezplačen prikaz uspešnosti strani in aplikacij. Z razumevanjem in analizo trendov uporabnikov, demografijo, klikanje na vsebino. Tako laže spremljate, kaj je vašim fanom všeč in kaj ne, kdo so vaši fani glede na leta, spol in državo. Rezultate lahko spremljate na dnevni, tedenski ali mesečno ravni.

Dostop do Facebook Insights imate zgolj v primeru, da ste administrator posamezne Facebook strani. Kako lahko to preverite? Kliknite na Edit page tik pod naslovom oziroma imenom vaše Facebook strani. V desnem meniju boste našli postavko Insights. Znotraj tega najdete podatke o vaših fanov. Prilagodite komunikacijo na njihovo kožo. Spremljajte odzive in aktivnost ter na podlagi tega postanite dober in učinkovit upravitelj družbenih medijev.
Vam Facebook Insights ne dajo dovolj podatkov o dogajanju in prometu na vaši Facebook strani? Pomagajte si z Google Analytics. Kako Google Analytics kodo vnesti na vašo Facebook stran?
V kolikor nimate Google Analytics računa, si ga morate najprej ustvariti. Potem pa dodati nov račun za Facebook stran. V kategoriji, kjer piše Add a Profile for a new domain, dodajte url vaše Facebook strani. Potem bo Google ustvaril kodo za sledenje, ki izgleda okvirno takole: UA-1231234-5. S pomočjo dodatnih zavihkov na Facebook-u, ki temeljijo na fotografijah lahko sledite vašim fanom.
Vključiti v polja kot pikazuje slika spodaj:
•  Google Analytics kodo
•  URL Facebook strani – uporabite isto kot pri ustvarjanju novega računa v
•  Google Analyticsu
•  Povezava do spletne strani – drugi del URL-ja
•  Ime spletne strani – to je zgolj za vas.
Google analytics
Poučite se o vaših fanih! Kaj morate narediti, da vaš Facebook fan postane vaša stranka? Bodite vedoželjni in si prenesite 44 receptov za učinkovit nastop na Facebooku. Klik vas loči do uspeha na Facebooku. Izkoristite svoj potencial.
Helena Felc
Spletnik marketing

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.