Kaj napisati v e-novice?

Maj 16, 2014
Maj 16, 2014

E-novice najdemo na vsakem vogalu skoraj vsake spletne strani. Kot smo včasih lahko našli časopis in tiskane novice, na vogalu vsake ulice. A ker so ti časi minili, smo se preselili na splet, kjer lahko z manjšimi stroški dosežemo večjo ciljno publiko.
Vaša ciljna publika so vsi tisti, ki so ali bodo kupili vaš produkt/storitev. Teh pa danes najdemo veliko. In e-novice so pomemben element vzdrževanja odnosa med vami in vašo ciljno publiko.
Vedno pa se skoraj vsi znajdemo pred vprašanjem: Kaj napisati v e-novice?
e-novice1.    Pogosta vprašanja
Pogosta vprašanja, ki jih objavljate na vaši spletni strani, so odličen vir za zapolnitev vaših e-novic. Eno od vprašanj lahko bolj podrobno opišete in tako odgovorite tudi tistim bolj zahtevnim. Poleg tega, s tem dopolnite vsebino na spletni strani in preko e-novic na spletno stran (zaradi gumba preberi več) na spletno stran pripeljete obisk.
2.    Nasvet
Bi radi vašim bralcem ponudili brezplačen nasvet za uporabo vašega izdelka? E-novice so idealen kanal za to! Radi beremo nasvete, sploh če gre za tiste uporabne, ki nam olajšajo stvari. Jaz osebno zelo rada preberem nasvete o pripravi zdrave hrane iz vrta na tisoč in en način. In v e-novicah, na katere sem naročena, piše ravno to. Prepričana sem, da lahko svojim bralcem vsaj enkrat na mesec ponudite en koristen nasvet.
3.    Kako deluje?
Tudi rubrika »kako deluje« je izredno popularna stvar na spletnih straneh. Za lažjo predstavo, kako deluje, je celo bolje, da kar posnamete video in postopek opišete. Tako vam ne bo več potrebno pisati navodil, ali jih celo prevajati iz tujih jezikov. Kratek video vam bo prihranil čas, uporabnik pa bo z nasmehom na obrazu uporabljal vaš izdelek ali storitev.
4.    Novosti z vaše panoge
Novice = novosti. Prepričana sem, da dnevno spremljate novosti, ki se dogajajo v vaši panogi. Tudi če gre za novosti iz druge države, obvestite o tem tudi vaše bralce, da bodo tudi oni na tekočem, da bodo vedeli kaj lahko v prihodnosti pričakujejo od vas. Glede na to, da se svet vrti hitreje, tudi novice hitro postanejo zastarele, zato sledite le tem. Hkrati pa boste bralcu pokazali, da vam ni vseeno kaj se bo v prihodnosti dogajalo, kot vam ni vseeno, kaj se dogaja tukaj in zdaj.
E-novice so odlično orodje za ohranjanje stika z vašimi potencialnimi in obstoječimi strankami. Negujte ta odnos in stranke vam bodo to vrnile z njihovo zvestobo. Kljub temu, da jim konkurenca ponuja bolj »ugodno« storitev.
Prijavite se na naše e-novice!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.