Kako bodo iskalniki našli mojo spletno stran?

Nov 13, 2007

Obstajajo tri osnovne poti, da je vaša spletna stran uvrščena v iskalnik:
· Vpišite spletno stran direktno v iskalnik s pomočjo brezplačnega obrazca za vpis.
· Naj iskalnik najde vašo spletno stran sam, skozi povezave na vašo spletno stran z drugih spletnih strani ali imenikov spletnih naslovov.
· Plačajte iskalniku za indeksacijo vaše spletne strani.
1. Vpišite spletno stran v iskalnik s pomočjo brezplačnega obrazca za vpis spletne strani.
Nekateri večji iskalniki in večina manjših iskalnikov vsebuje tudi brezplačni obrazec, preko katerega brezplačno vpišete spletno stran. Predvsem pri manjših tematsko opredeljenih iskalnikih, je ta način najboljši.
Pri vsakem iskalniku boste morali locirati obrazec za vpis URL-ja (naslova vaše spletne strani) in nato vpisati vašo spletno stran. Ni potrebno vpisovati ničesar drugega. In tudi ni potrebno obnavljati tega vpisa vsak mesec. Ponovno vpisovanje namreč ne reši ničesar, ko je vaša spletna stran enkrat že bila vpisana. Je samo dodatna potrata časa.
Ne bodite presenečeni, če pri kakšnemu od iskalnikov ne najdete obrazca za vpis. Ta ga namreč nima. Ampak, brez skrbi! Pri nekaterih glavnih iskalnikih namreč niti ni potrebno vpisovati vaše spletne strani, da bi jo ta uvrstil v svoj seznam. To je zato, ker imajo večji iskalniki sposobnost najti vašo spletno stran tudi že samo preko povezav, ki jih imajo druge spletne strani na vašo. Če te seveda obstajajo. Prav zato je zelo pomembno, da začnete misliti tudi na to. Najprej pa vpišite vašo spletno stran v čimveč portalov ali imenikov spletnih naslovov. Saj tako boste hitro pridobili prve povezave na vašo spletno stran.
2. Vpisovanje v portal ali imenik spletnih naslovov – Pomagajte iskalniku najti vašo spletno stran.
V primeru, da že imate izmenjane povezave z drugimi kvalitetnimi spletnimi stranmi, bodo večji iskalniki opravili svoje in našli vašo spletno stran. Najboljši način za to je, da spletno stran vpišete v glavne imenike spletnih naslovov ali portale, kjer je nekdo vašo spletno stran moral preveriti, preden je povezavo do nje postavil tja. To pa že pomeni, da je dovolj kvalitetna, da se tam nahaja in potemtakem, jo iskalnik tudi najde in uvrsti.
Torej, če povzamem. Poleg večjega števila obiskovalcev, ki jih portal ali imenik usmerja na vašo spletno stran je zelo pomembno samo dejstvo, da se povezava do vaše spletne strani tam tudi nahaja. Zakaj? Ker jo tako večji iskalniki lažje najdejo.
Za začetek vpišite povezavo imenike spletnih naslovov, ki jih iskalniki upoštevajo pri indeksaciji.
! V Sloveniji imamo zelo malo tovrstnih spletnih strani, kjer lahko brezplačno vpišete svojo spletno stran, tako da raje izberite spletne strani kjer lahko brezplačno vpišete oglas!
Ko povezavo do spletne strani vpisujete v imenik spletnih naslovov, si vzamite čas in najdite najboljšo kategorijo za vašo spletno stran. Izmed vseh kategorij boste našli tudi svojo. S spoštovanjem pravil in pogojev, ki jih narekuje imenik ali portal, boste pripomogli k skrajšanju časa, ki bo potrebno, da bo vaša spletna stran uvrščena na seznam.
Minilo bo nekaj časa, dokler bo iskalnik indeksiral vašo spletno stran. Toda bodite potrpežljivi, miniti mora nekaj mesecev, da se bo spletna stran pojavila na prvih mestih v iskalnikih.
3. Plačajte iskalnikom, da indeksirajo vašo spletno stran
Iskalnikom, torej njihovim lastnikom, lahko tudi plačamo v zameno za indeksacijo vaše spletne strani in njenih podstrani. Tako vam ni potrebno čakati, da mora iskalnik vašo spletno stran najprej najti in jo potem indeksirati.
Podobni članki:
Zakaj je pogostost povezav zelo pomembna za iskalnike?
12 najpopularnejših naslovov vseh časov

5 nasvetov za izboljšavo vaše spletne strani

5 nasvetov o tem kako tržiti spletno stran

Kako Najdi.si indeksira in zakaj je spletnik.si – Izdelava spletnih strani, šele 6. strani
Kako optimizirati spletno stran za iskalnike

Zakaj je pametno, da svoje stranke obravnavate kot prijatelje


Podobni članki:
Še več tehnične podpore
Koliko plačujete pri drugih ponudnikih? Kdo vam izdeluje spletno stran?

12 najpopularnejših naslovov vseh časov

Kako delujejo iskalniki Google.com/ Najdi.si/yahoo.com,…

Internetna domena

5 nasvetov za imenovanje domene

5 razlogov zakaj morate nujno imeti lastno spletno stran

Izdelajte vsebino vaše spletne strani

Izberite tematiko za vašo spletno stran

Izdelava spletnih strani s Spletnikom v 30 minutah!

Izdelava spletnih strani je komplicirana stvar. Ali pač.

Nova storitve za izdelavo spletnih strani

Cene spletnega gostovanja in DDV oz. na kaj moram biti pozoren pri izbiri ponudnika

Nakup in registracija domene oz. kaj je sploh domena

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.