Kako do novih email naslovov

Jul 14, 2013
Jul 14, 2013

Vsak kontakt (email naslov), ki ga dobimo v bazo, je vreden veliko več, kot se na prvi pogled zdi. Pa ne zato, da bi po nepotreben polnili e poštni predal, ampak zato, da z njimi ohranjamo stik, da iz njih naredimo kupce, ki se vračajo na naša spletna mesta ali spletne trgovine. A poleg prijave na e-novice, obstaja še kar nekaj kanalov, preko katerih lahko v zameno za nekaj brezplačnega, dobite email naslov.
kako do novih email naslovov1.     Prenos priročnika
Prav vsaka storitev ali izdelek ima lahko svoj brezplačen priročnik. Lahko je to »5 nasvetov za učinkovito uporabo« ali pa »3 triki za večjo učinkovitost«. Lahko pa so to le poučni priročniki, ki bodo vaši strani prišli prav.
Vedno je dobro, da če nekaj želite od obiskovalca spletne strani, da mu v zameno tudi nekaj ponudite. Zato je brezplačen priročnik odlično darilo!
2.     Pogosta vprašanja in odgovori
Vsaka dobra spletna stran že vsebuje podstran s pogostimi vprašanj in odgovori. Za potrebe pridobivanja novih email naslovov pa lahko ta vprašanja zapakirate v PDF dokument in jim ga brezplačno ponudite v zameno za njihov email.
3.     E učilnica
Imate za uporabo svojih storitev ali izdelkov kakšen poučen video? Tudi to lahko izkoristite v zameno za email naslov. Ustvarite lahko e komplet, ki vsebuje video vodiče in tudi tega “zamenjate” za njihov email.
4.     Brezplačen preizkus
Vaša ponudba vsebuje nekaj kar je možno brezplačno preizkusit? Odlična ideja za pridobivanje naslovov.
V kolikor pa imate še kaj materiala iz preteklosti, ki je bil še v tiskani obliki, lahko uporabite tudi tega. Spravite ga v elektronsko obliko, dodajte na spletno stran in ponudite brezplačen izvod le tega.
Kljub temu, da je kanalov za pridobivanje novih email naslovov kar nekaj, pa tega ne izkoriščajte zato, da boste vsem novim kontaktov pošiljali nepotrebno in predvsem neželeno pošto. Ker potem bo vaš trud zaman.
Glede na zanimanje, ki so ga izkazali s prenosom določenega gradiva, lahko sklepate, kaj je tisto kar jih zanima. Zato e novice prilagodite temu.
Vedno se bo zgodilo, da se bo kdo odjavil, a naj vas to ne potre. Vsak dan lahko delate na tem, da bo vaša baza kontaktni email naslovov večja.
Ne veste kako poslati e novice? Bi radi izvedeli več o generatorjih email naslovov? Kontaktirajte nas!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.