Kako pripraviti ustrezne slike za vašo spletno stran

Mar 31, 2014
Mar 31, 2014

To, da smo ljudje vizualna bitja, se najbrž vsi strinjate z mano. In ravno zato so pomemben del spletne strani tudi same slike, ki jih uporabite. Pa naj bodo to slike ozadja, izdelkov ali le preprostih slik, ki jih želite imeti na spletni strani.
1. Izogibajte se klišejskim, izrabljenim idejam za slike na spletni strani
Portali, ki ponujajo brezplačne fotografije, so največkrat portali, kjer najdete bolj splošne slike. Oziroma je vaš izbor omejen na določene splošne ključne besede, ki pa ne povedo dovolj o tem, kar vi želite sporočiti. Te enostavni iskalni pojmi vas največkrat pripeljejo do tega, da so slike klišejske, premalo sporočile. Zato le vzemite kakšen € drobiža in se lotite iskanja slik na portalih, kjer slike dejansko lahko kupite. Le tam boste namreč našli slike, ki se popolnoma skladajo z vašim konceptom.
2. Naj ljudje na slikah izgledajo resnični
Če je le mogoče in če paše v kontekst, slikajte vašo ekipo strokovnjakov, sodelavcev in tako fotografijo objavite na spletni strani. S tem dajte vtis resničnosti vašega tima, poleg tega pa vaše podjetje pokaže vaš pravi obraz – kar vpliva na stopnjo zaupanja do vas.
Če pa te možnosti nimate oziroma se vam ne zdi primerna, potem bodite pozorni, ko boste kupovali slike oseb. Najbrž niso vsi vaši sodelavci super modeli? Se res vsi oblačijo po zadnji modi? No, tudi če je temu tako, previdno pri izbiranju slik. Naj bodo ljudje na teh kupljenih slikah čim bolj naravni, čim bolj resnični. Le tako boste namreč dali vtis, da ste tudi vi resnično podjetje.
3. Slike obrežite tako, da izluščite bistvo
Preden slike objavite, jih malo obdelajte – sploh, če so to slike, ki so vaše avtorsko delo in niso kupljene na portalu. Sliko namreč obrežite tako, da bo na njej ostalo samo bistvo, ki ga želite podariti. Če je na sliki vaš izdelek, v ozadju pa celi kup vaših ostalih izdelkov, ki jemljejo fokus, potem sliko obrežite tako, da ostalih izdelkov ne bo. Če pa imate toliko znanja, da lahko ostale izdelke iz ozadja odstranite, pa še toliko bolje. Vedno se torej držite pravila,da naj bodo slike čim bolj zgovorne – naj povedo bistvo!
4. Slike naj bodo v pravem razmerju
Nič ni bolj nerodnega kot to, da so slike na spletni strani v napačnem razmerju. Če pomanjšujete ali povečujete slike, naj bodo le te povečane v pravem razmerju, da se slika ne popači. V kolikor slik sami ne znate obdelati imate v skoraj vsakem urejevalniku možnost, da to naredite. Naš urejevalnik vam celo omogoča to, da v samem urejevalniku strani lahko sliko tudi obračate, ji dodate filter, nalepko na sliko ali tekst…
Pri samih slikah pa je pomembno tudi to, da slike niso prevelike, saj to lahko upočasni delovanje spletne strani. Velikost slike, ki jo priporočam je nekje do 600 pikslov. To je namreč velikost, kjer je se ohrani resolucija slike, torej njena kvaliteta, hkrati pa slika ni prevelika, da bi vplivala na počasno delovanje vaše strani.
Tudi slike so pomemben del vašega spletnega nastopa, zato jih ne zanemarite. Vedno pa se lahko obrnete tudi nas, kjer vam bomo z veseljem svetovali. Lahko pa greste še korak dlje in se prijavite na naš natečaj PimpMySite, kjer vam popolnoma prenovimo spletno stran! Si upate?
Andreja Ogrinc
 

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.