Kako prodajati obstoječim kupcem?

Jul 26, 2013
Jul 26, 2013

Veliko je besede o tem, kako preko spleta pridobiti kupce, a malo manj takih, ki govorijo o tem, kako obstoječim kupcem prodajati. Obstoječi kupci so vam že izkazali zaupanje tako, da je ponovna prodaja le tem veliko lažja, kot na samem začetku, ko je potrebno prebiti veliko ledu. Obstoječ kupec je načeloma »že vaš«, saj se je v poplavi konkurence odločil za vas.
Obstoječi KupciA predvidno. Ko si enkrat pridobite zaupanje, ne pozabite, da to še ni dovolj. Vaša stranka mora biti v prvi vrsti zadovoljna – tako z vami kot z vašimi storitvami. Sama kvaliteta storitve se po prvem nakupu ne sme znižati niti za milimeter, nasprotno, ponudite ji še več, kot na začetku!
Kot drug pomembne vidik bi izpostavila stik. Ohranjanje stika s stranko ima ogromen vpliv na lojalnost in zaupanje. In kako lahko ohranjate stik preko spleta? Preprosto. S pošiljanjem e-novic.
Sama sem prijavljena na kar nekaj različnih e novic, ki me tedensko spominjajo na novosti v ponudbi, akcije in popuste. In kako lahko e novice sebi v prid obrnete vi?
Glede na ponudbo, ki jo imate, pripravite vsebino, ki je za vaše kupce zanimiva. Po možnosti kupce razdelite v interesne skupine, glede na njihovo zanimanje. Če imate v ponudbi več različnih izdelkov ali storitev (superge za zumbo in nogomet), poskrbite, da ne bodo punce dobivale informacij o rezultatih nogometne lige in fantje slik od najnovejših barvnih paletah, ki so ta hip moderne. No, čeprav, lahko da bi se v obeh skupinah našel kdo, ki bi mu bilo tudi to všeč
Na podlagi skupin tako pripravljate vsebino, ki jih bo potencialno zanimala. Prav tako pa jim v sklopu e novic predstavite tudi ostalo ponudbo, ki bi jih potencialno zanimala (hlače za zumbo, hlače za nogomet). Tako jim boste na ne vsiljiv način predstavili tudi ostale izdelke, ki so za njih zanimivi in jih potrebujejo.
Kot sem omenila že na začetku, je obstoječ kupec že z eno nogo pri vas, vaša naloga je, da stopi v vaš prodajni cikel s celim telesom.
Prav primer našega podjetja govori vsem te dejstvo v prid. Stranke namreč lahko na enem mestu dobi vse, kar potrebuje za uspešen nastop na spletu. Pa čeprav je pred 5 leti kupil le domeno pri nas.
Pravijo, da do leta 2014 ne bo več tiskanih medijev, čas je, da se tudi vi počasi pripravite na to dobo. E novice so pravi korak v to smer.
Za pošiljanje potrebujete enostavno in zmogljivo orodje, zato vam priporočam, da si odprete naš brezplačen demo račun in začnete takoj.
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.