Kako so prikazane vaše kontaktne informacije?

Jun 16, 2010
Jun 16, 2010

Ali ste vedeli, da tudi če ste daleč najcenejši v vaši dejavnosti, vas bo poklicalo oz. oddalo povpraševanje manj kot 1% obiskovalcev, če boste imeli na vaši spletni strani le kontaktno številko? In kakšen je razlog? Ljudje postajajo zelo nezaupljivi do spletnih strani in v vedno večji meri preverjajo podatke, ki jih najdejo na spletu. Zato je nujno, da se vaše podjetje kot tudi vi predstavite v najboljši možni luči in obiskovalcem na pladnju ponudite vse, kar želijo vedeti in načine, kako pridejo do informacij. In ker so ti nepogrešljivi elementi med drugim tudi zelo pomembni za povečanje vaše prodaje, si jih je vsekakor vredno zapomniti in upoštevati. Kakšna naj bo torej vaša predstavitev na spletni strani?
kontaktKontaktni podatki in stran »kontaktirajte nas«
Morda se vam bo zdelo čudno, da tolikokrat omenjamo, kako pomembno je izpostaviti kontaktne podatke. Toda težko je verjeti, koliko ljudi tega ne naredi na njihovi spletni strani. Kontaktnih podatkov nikakor ne skrivajte v nogo strani ali na kakšno drugo manj vidno mesto, pač pa jih izpostavite v levem ali desnem stolpcu ter v glavi strani. Poleg tega izdelajte stran »kontaktirajte nas«, do katere naj bo povezava večkrat omenjena na strani, svoje mesto pa naj najde tudi v glavni navigaciji. Če se bo obiskovalec moral mučiti, da bi našel kak kontakt, ne pričakujte, da bo postal vaša redna stranka.
Zemljevid
Danes večino opravil naredimo preko spleta, komunikacija preko elektronske pošte pa je skoraj nadomestila dolge sestanke. Kljub temu se bo kdo le hotel zglasiti v vaši pisarni oz. če imate spletno trgovino, bo hotel izdelek prevzeti osebno v vaši poslovalnici. Na voljo je ogromno orodij, s katerimi lahko prikažete vašo lokacijo na spletni strani. Vse od interaktivnih zemljevidov do preprostih posnetkov lahko najdete na Google Maps, Najdi.si itd.. Pomembno je tudi, da kupci zaupajo vaši spletni strani, kar vsekakor bodo, če bodo poznali fizično pot do vas.
Stran »O nas«
Spletna stran, kjer boste svoje podjetje predstavili širši javnosti, je tudi vaše okno v svet. In verjemite, da je na spletnih straneh ena izmed bolj obiskanih podstrani. Zato nikakor ne suhoparite s slikovnim gradivom, vaši predstavitvi dodajte fotografijo vašega objekta ali vaših poslovnih prostorov. Na tej strani je nepogrešljiva tudi kontaktna številka in kontaktni elektronski naslov. Če ima vaše podjetje več oddelkov, navedite vsakega posebej in njihove direktne kontaktne številke. Obiskovalec bo želel poklicati neposredno brez čakanja, da bo prevezan na pravi oddelek. Največ kar pa lahko naredite pa je, da na to stran poleg kontaktov dodate tudi slike zaposlenih. Tako se boste približali obiskovalcem na osebni ravni, zato vam bodo lažje zaupali.
Če se boste na spletu predstavili po zgornjih navodilih, ni bojazni, da vam ljudje ne bi zaupali. V tem primeru ste storili pomemben korak k uspehu. Seveda pa ne pozabite na ostale vsebine in na nepogrešljivi kontaktni obrazec v družbi zahvalne strani, da vas bodo ljudje z lahkoto kontaktirali.
Pa veliko sreče vam želim!
Žiga Macedoni, urednik spletnih strani

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.