Kako varno nakupovati preko spleta?

Maj 25, 2011
Maj 25, 2011

Večina nas, ki nakupujemo preko interneta, to počnemo predvsem zaradi prihranka časa in denarja. Ena od najpomembnejših stvari, ki se je moramo naučiti, je kako nakupovati preko spleta, ne da bi nas pri tem prevarali. Internet je ljudem olajšal mnogo stvari, a „olajšal“ je že tudi njih same. Razni lopovi in kriminalci že pridno izkoriščajo prednosti interneta.
Kolikor je pomembna prednost nakupovanja preko interneta, toliko je pomembna varnost pri tem nakupovanju.Večina spletnih prodajalcev je legalnih in posledično mora biti tudi vaše „e-nakupovanje“ enostavno, varno in predvsem ugodno.
Ko boste enkrat vešči spletnega nakupovanja, boste s tem na dolgi rok prihranili veliko denarja … da o prostem času sploh ne govorim. Prvi korak, da se v to prepričate je, da so informacije (številka kreditne ali debetne kartice) na varnem.
Ko ste enkrat našli artikle, ki jih želite nabaviti in ste nato vstopili na stran, kjer je potrebno vpisati informacije o vašem računu, je tam potrebno pogledati na dno vašega zaslona. Na desni strani, bi morali zagledati majhno ključavnico. Pravtako v naslovni vrstici, bi morali zagledati https: pred naslovom strani. To govori o tem, da je internetna trgovina varna in s tem tudi informacije o vašem računu.
To, da se zavedate morebitnih težav, vam v prihodnje lahko prihrani veliko glavobolov. Ena od zapovedi je: „Nikoli ne zaupajte vaše kreditne kartice ali drugih osebnih informacij preko e-maila ali chat-a.“ Ko enkrat opravite nakup, zahtevajte račun. Ta možnost mora vedno obstajati!
Nakupovanje preko spleta ponuja veliko prednosti, meddrugim tudi vse udobje vašega doma. Ko nakupujete preko spleta, s tem takoj izločite nepotrebno porabo goriva, ki nastane ob „skakanju“ od ene trgovine do druge. Preko spleta danes lahko kupite vse, vključno z gospodinjskimi aparati, oblačili, darili, nakitom, mobilnimi aparati, itd…
Vsak dan, na milijone ljudi izkorišča prednosti licitacij in nižjih marž, s pomočo katerih se trgovci borijo vsak za svoj plen. Spletna prodaja je postala hit in kot taka omogoča ljudem ugodnejši in predvsem veliko hitrejši nakup.
Uroš Bogdanović

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.