Kako začeti on-line posel od doma

Dec 9, 2007
Dec 9, 2007

V preteklosti, ko so ljudje hoteli dobiti uporabne informacije, so brali revije, šli v knjigarno, knjižnico ali čitalnico. Internet je to obrnil na glavo in sedaj ga uporabljajo ljudje vseh starosti, ko rabijo kakršnokoli informacijo. Pravzaprav je internet skoraj že postal sinonim za besedo »iskati«.

Odprtje on-line domačega podjetja je področje, ki je najbolj razširjeno. Želimo vam dati nekaj nasvetov o tem kako začeti z domačim on-line podjetjem in pri tem biti uspešen pri uporabi tega najpopularnejšega novega medija.
Najbolj pomembna stvar, ki jo morate upoštevati, ko začenjate domači posel preko interneta je, da ljudje uporabljajo internet za iskanje informacij. Za zaslužek preko interneta morate razumeti, da četudi imate blog ali spletno stran, morate proizvajati vredne in resnične informacije, preden lahko začnete prodajati.
Če lahko rešite problem s proizvajanjem vrednih informacij, boste s tem imeli več možnosti, da internetni obiskovalec tudi nekaj kupi od vas. Osnovne stvari, s katerimi si pri tem pomagate so seveda spletna stran ali blog, članki, poročila, izjave, newsletter, brezplačni e-priročnik in celo brezplačni demo za preizkus.
Za vsa orodja in inštrumente, ki jih uporabljate, na internetu obstajajo navodila in pomoč. Najboljši način za začetek je, da na strani Google.com vpišete besedo za katero mislite, da bi predstavljala vaš posel. Tako boste našli spletne strani, ki so že uspešne v isti stvari. Oglejte si jih in si zabeležite, kaj je takega, kar vas je najprej pritegnilo. To bo namreč lahko enako učinkovito tudi na vaši spletni strani.
Ne moremo še bolj poudariti, kako pomembno je, da uporabljate kvalitetno orodje, ki vam omogoča samodejni e-poštni odzivnik ali t.i. autoresponder, kvalitetno gostovanje na strežniku in blog, kjer lahko objavljate članke in nasvete o tem kar najbolje znate. Če začenjate vaš posel preko interneta, ki bazira na prvotni zamisli, to je predstavitve informacij, potem jih boste morali biti sposobni deliti na več različnih načinov.
Spletno stran lahko gradite na osnovi člankov, ki jih s pogosto uporabo ključne besede, ki je pomembna za optimizacijo, povežete z vašo tržno nišo. Nato lahko tiste, ki so vam zaupali njihov email naslov, kontaktirate s pomočjo newslettra in preko samodejnega e-poštnega odzivnika. In končno z blogom, ki ga stalno osvežujete z novimi informacijami in navajate vaše obiskovalce na občutek, da bodo vedno izvedeli nekaj novega.
To je samo nekaj nasvetov, kako začeti domači posel preko interneta. Ena najtežjih stvari, ki jih morate narediti je izbrati tematiko// za vašo spletno stran. Upam, da vam je to dalo vsaj nekaj idej, kako predstaviti informacije o katerih veste največ.

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.