Kakšna je optimizirana spletna stran?

Maj 14, 2013
Maj 14, 2013

Če že imate spletno stran ali pa razmišljate o tem, da bi jo imeli, potem ne smete pozabiti na dejstvo, da mora biti spletna stran optimizirana.
Se sprašujete zakaj? Berite naprej.optimizacija spletne straniPomen spletne strani je njen obisk. Obisk tistih, ki iščejo vašo ponudbo. Zato je pomembno, da je vaša spletna stran vidna in dosegljiva vsem tistim, ki vas bodo iskali. Zmotno je pričakovati, da je dovolj, da spletna stran obstaja.
Na tej točki ne moremo mimo optimizacije strani, saj nam bo le dobro optimizirana stran pomagala da prvih strani na Google iskalniku. Torej, kakšna je optimizirana spletna stran?
1.  Struktura spletne strani
Struktura spletne strani naj bo čim bolj enostavna, saj je taka tudi najbolj razumljiva. Tako za obiskovalce kot spletne pajke. Držite se torej pravila »manj je več«, saj bo le tako spletna stran bolj učinkovita in primerna za izvajanje tako optimizacije kot oglaševanja na spletni strani.
2.  Meta opisi in meta naslovi
Sama »koda« spletne strani naj vsebuje tako meta opise kot meta naslove podstrani. Meta ključne besede so tiste, ki se nanašajo na vašo ponudbo meta naslovi pa naj bodo naslovi podstrani.
3.  Ključne besede na spletni strani
Spletna stran mora vključevati veliko vsebine, polne ključnih besed, za katere želite, da bi se vaša spletna stran pojavljala na prvi strani. Besede morajo biti smiselno uporabljene, saj jih ne sme biti niti premalo niti preveč. Pri ključnih besedah pa je predvsem pomembno tudi to, da jih ves čas uporabljate v istem sklonu.
4.  Osvežena vsebina
Google pajki imajo najraje svežo vsebino, saj je to glavni razlog zakaj se vračajo nazaj na vašo spletno stran, da jo indeksirajo. In zato je vaša glavna naloga dodajanje vsebine, ki je prav tako optimizirana. Pomembno je, da jo dodajte vsaj enkrat ne teden, če se to le da.
5.  Zemljevid za spletne pajke
Site map oziroma zemljevid spletne strani pomaga tako pajkom kot obiskovalcem, da se na obširni spletni stran lažje znajdejo. Če ima spletna stran veliko podstrani, zemljevidi pomagajo, da vsak lahko najde pot naprej in nazaj po vsebini.
6.  Poimenujte slike
Slikovni material je tudi izrednega pomena na spletni strani, zato ni vseeno, kakšne so te slike. V prvi vrsti morajo biti slike čim boljše kvalitete, saj povedo več kot 1000 besed. Pomembno pa je tudi, da so poimenovane s ključnimi besedami. In to s tistimi ključnimi besedami, za katere si želite biti višje med naravnimi rezultati.
Sicer pa, je optimizacija spletne strani, več kot sem vam povedala danes. In če želite izvedeti več, so tu za vas naši strokovnjaki, ki jih lahko kontaktirate že zdaj!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.