Kakšne barve je vaša optimizacija strani?

Avg 3, 2010
Avg 3, 2010

Če si vzamete nekaj trenutkov za brskanje po spletu o optimizaciji strani, boste hitro naleteli na opise različnih barv optimizacije strani. Slika črnega, belega, sivega, včasih tudi modrega klobuka bogatijo forume, bloge in direktorije člankov o optimizaciji strani, ki je še kako pomembna za uspeh vašega pojavljanja s spletno stranjo na medmrežju.
seo hatKer vam želim prihraniti čas in trud za iskanje definicij različnih poimenovanj optimizacije strani, v tokratnem prispevku predstavljam barvno paleto optimizacije strani. Izrazov ne prevajamo, saj so izvirniki dovolj slikoviti.
White Hat SEO
White hat SEO so legitimne, torej etične metode optimizacije strani, ki sledijo politiki iskalnikom, spletnim stranem pa ohranjajo integriteto. So edine taktike, ki jih sprejemamo kot primerne in jih izvajamo za naše naročnike. Vpliv white hat metod optimizacije strani so dolgoročne višje pozicije med naravnimi zadetki. Namen teh metod je kreiranje vsebine za uporabnike, ne za iskalnike, zato so lahko dosegljive iskalniškim pajkom.

Sem prištevamo notranje povezave, izmenične povezave, ustvarjanje vsebine, pisanje na drugih spletnih straneh ter druge tehnike optimizacije strani.


Black hat SEO
Spletni hekerji se nenehno trudijo pretentati iskalnike in zvišati pozicije spletne strani na neetične in nelegitimne načine. Naj bo to preko skritega besedila, notranjega povezovanja, spam-anja s ključnimi besedami ali drugače je namen zavajanje iskalnikov, da uvrstijo spletno stran na višjo pozicijo kot bi sicer. Ravno zaradi tega spletne strani, ki uporabljajo black hat taktike optimizacije strani hitro pridobijo na poziciji, prav tako pa jo tudi hitro zgubijo.

Seznam je pravzaprav zelo obširen, zato navajam le najbolj pogoste: zapolnjevanje strani s ključnimi besedami, skrit tekst, prikrivanje (ang. »cloaking«), podvojene strani, povezovanje strani (ang. interlinking) in druge.

Grey hat SEO
Teh taktik ne moremo opredeliti niti za etične niti za neetične, zato jih določamo kot nekaj med legitimnimi taktikami in spam-anjem iskalnikov. Čeprav iskalniki morda ne detektirajo teh metod kot neustrezne, obstaja nevarnost, da vas odkrije konkurenca in prijavi vašo stran.

Sive taktike so prikrivanje (ang. cloaking), plačane povezave, podvojena vsebina in podobne.

Blue hat SEO
Blue hat dejansko niso kakšne posebne taktike za optimizacijo strani. Gre za poglobljeno študijo o metodah spletnega marketinga in SEO tehnikah. Obsega vse poznavanje o white in black hat SEO taktikah. Včasih blue hat opredeljujejo tudi bloge, ki govorijo o SEO barvah.

Vsekakor je dobro poznati čim več tehnik in metod, ki se uporabljajo pri optimizaciji strani. Natančno boste vedeli, če vas bo želel kak programer speljati na nepravo smer, prepoznali pa boste tudi morebitne neetične dejavnosti konkurence in znanje uporabili v svoj prid. Optimizacija strani naj postane vaše orožje.
Se vaša stran še ne pojavlja na prvih straneh v Googlu? Ne dovolite, da še naprej izgubljate posel zato, ker vas potencialni kupci ne najdejo. Pošljite povpraševanje, pokrili se bomo z belim klobukom in vašo stran pozicionirali na prva mesta!
Želim vam lep dan in veliko uspeha!
Spletnik marketing

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.