Kdo je strokovnjak za optimizacijo strani?

Okt 6, 2011
Okt 6, 2011

Na trgu se pojavlja vedno več podjetij, ki vam ponujajo optimizacijo strani. Pa so res vsi dobri? Sami veste, da včasih poceni stvari niso ravno najboljše, vsaj sama imam take izkušnje. Za kakšne stvari v življenju in poslu je včasih potrebno nameniti več časa in denarja, da smo na koncu res zadovoljni. In enako je z optimizacijo strani. Res je, da na prvi pogled izgleda, da gre za drago storitev, a ko sčasoma primerjate rezultate, vidite, da se je investicija povrnila. V večji meri, kot pa ste vanjo vložili.

In ker dobro optimizacijo lahko dobro izvajajo samo dobri strokovnjaki, si bomo danes na hitro osvežili spomin, kdo so tisti dobri …
Zgodovina podjetja in posameznika, ki izvaja optimizacijo
Tako posamezniki kot podjetja, ki se ukvarjajo z optimizacijo strani, imajo vidne reference, ki jih je moč preveriti. Načeloma so to spletne strani ali podjetja, za katere so izvajali ali še vedno izvajajo optimizacijo. Saj vemo, da je optimizacija strani neskončen proces, ki se nikoli ne konča. Tudi ko enkrat doseže vrh. Na lovorikah ne boste morali trdno spati.
Če je podjetje dobro in poznano, sigurno v tem trenutku izvaja optimizacijo za več znanih imen na našem trgu. Veliko je takih, ki optimizacijo ponujajo za 70 € na mesec in ko jih vprašam za reference, mi ne morejo ponuditi nič oprijemljivega. Torej jim težko zaupam, da so v tem, kar delajo, res dobri. V tem primeru je tudi 70 € preveč, če jih bodo vrgli skozi okno.
Garancija uspeha na dolgi rok
Če je podjetje/posameznik res tako dobro, vam morajo ponuditi garancijo za dolgi rok. Veliko je takih, ki vam lahko ponudijo vidne rezultate čez noč . A ta noč je lahko zelo kratka. O uspehu pa ne duha ne sluha. Najkrajša doba za vidne rezultate tako v vašem poslu kot na Google iskalniku je 8 mesecev. Po tem obdobju se že pokažejo tisti bistveni rezultati, ki so vam jih obljubili na začetku.
Učinkovite strategije za optimizacijo strani
Obstaja več načinov, kako optimizirati spletno stran. Razlika med tistimi, ki to počnejo profesionalno in med tistimi, ki ne, je predvsem v strategiji, ki jo uporabijo. SEO strokovnjaki za optimizacijo strani uporabljajo le najbolj učinkovite in preizkušene metode, ki so v preteklosti že prinesle želene rezultate. Hkrati pa pravi strokovnjaki ves čas z budnim očesom spremljajo tudi, kaj počne vaše konkurenca. Da jih dohitijo in na določeni točki tudi prehitijo. In to so tisti, ki za svojo ceno naredijo vse, kar je potrebno.
Mislim, da je več kot očitno, da vam optimizacije strani ne more izvajati vsak, ki si ji prebral 4 e-priročnike in odkril 10 dobrih direktorijev za vašo spletno stran. Najbrž ne bi pustili, da vam zašije rano nekdo, ki gleda nadaljevanko o zdravnikih enkrat tedensko? Jaz sigurno ne 🙂
Kakovost je potrebno plačati. In če vemo, da bo storitev kvalitetna in uspešna, nas zanima le najhitrejša pot do uspeha.
Preverite naše reference, vtipkajte v Google naše ključne besede in videli boste, o čem vam govorim.
Vedno pa nas lahko tudi pokličite ali nam pišete. Optimizacija strani je prihodnost za vaš uspeh.
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.