To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Magento spletna trgovina

Magento-spletna-trgovina

[Update članka objavljenega 25. 1. 2011]

V kolikor ste v svojem podjetju sprejeli odločitev, da je Magento prava odločitev za vaš posel, vam svetujem, da najprej obiščete Magento.com in izberete svoj paket. Magento ponuja dva:

  • Enterprise Edition, je plačljiva, vašemu podjetju prilagojena rešitev, ki zagotavlja večjo učinkovitost hitro rastočim in velikim podjetjem. Paket omogoča dostop do strokovne podpore, kot tudi na stotine razširitev in funkcij, ki jih lahko uporabite za rast vašega posla.
  • Community Edition je na voljo za brezplačen prenos in je namenjen razvijalcem, ki poznajo Magento ekosistem, oz. podjetjem, ki želijo imeti in-house razvijalca svoje Magento trgovine. Community Edition je odprtokodna rešitev, ki ponuja dostop do (podpore) skupnosti, kot tudi osnovnih Magento funkcionalnosti, kot so dodajanje kategorij, kuponov za popuste, …

Svetujem vam, da se poučite o dveh razpoložljivih opcijah, ki jih ponuja Magento, saj je prehod med dvema, vse prej kot enostaven. Je pa res, da četudi se na začetku odločite za Community Edition, lahko kadarkoli dodate individualne Enterprise možnosti.

Obstaja pa tudi vzorčna verzija obeh Magento različic, ki vam omogoča, da se poigrate s podatki, preverite kako različni izdelki izgledajo v backendu in preklapljate med temami, ne da bi zato potrebovali vnašati svoje izdelke oz. podatke.

Selitev obstoječe spletne trgovine na Magento

Magento uporablja Entity-attribute-value model (EAV), kar pomeni, da tudi če preselite bazo podatkov – vključno z vašimi strankami, naročili, kategorijami in izdelki, morate še vedno napisati skripto, da bo baza podatkov sinhronizirana. Sicer imate na spletu veliko razširitev, ki vam pri procesu selitve pomagajo, vendar vam vseeno svetujem, da si poiščete pomoč strokovnjaka. Pri tem morate paziti, da najdete specializiranega strokovnjaka. Naj vam povem, da (po navadi) specializiranih strokovnjakov tako za front-end, kot za back-end ni, zato bodite pri izbiri strokovnjaka pozorni.  Naša ekipa je izurjena in usposobljena, da vam pri tem pomaga.

Gostovanje Magento spletne trgovine

Baza podatkov za potrebe Magento spletne trgovine, potrebuje močne stržnike. Obstaja sicer več podjetji, ki se ukvarjajo z gostovanjem, kot naprimer Nexcess ali SiteGuard, a vendar so strežniki izven Slovenije, kar lahko predstavlja raznorazne težave. (Za primer vzmemi letošnji padec amazonovih strežnikov). Spletna Hiša ponuja gostovanje na lokalnih strežnikih s podporo v slovenskem jeziku.

Izberite predlogo vaše spletne trgovine

Večina spletnih podjetji, specializiranih za spletno prodajo ima svoje in-house razvijalce, ki za potrebe podjetja razvijajo in oblikujejo predloge. Ena izmed ugodnejših rešitev je, da predlogo kupite na Themeforest in jo prilagodite vašim potrebam in željam. Vendar morate pri tem vedeti, da se prilagaja samo dizajn predloge, ne pa tudi funkcionalnost. Tretja možnost, ki se ponuja je, da razvoj in oblikovanje spletne trgovine prepustite izkušenim strokovnjakom, ki poznajo vse zakonitosti platforme, kot tudi digitalnega marketinga. Pri nas vam spletno trgovino z vsem kar potrebujete za uspeh na spletu postavimo že za 800€ + DDV.

Dodajte module, ki izboljšajo funkcionalnost vaše spletne trgovine

Magento razžiritve so zunanji moduli, ki jih je mogoče namestiti v vašo trgovino, izdelani pa so tako, da izboljšajo določene funkcionalnosti in dodajo vrednost, ki presega obstoječo. Ker je Magento skupnost velika, obstajajo moduli za skoraj vsako izboljšavo in jih najdete na Magento Connect Marketplace. Cene se gibljejo od 0 EUR do več sto EUR. V kolikor se v svet spletne prodaje šele podajate in s spletnim trgovinjem nimate izkušenj, vam svetujem, da si ogledate naše pakete, ki se razlikujejo prav po številu razširitvenih modulov in prepričan sem, da boste našli točno to kar potrebujete. V nasprotnem primeru nas brezplačno pokličite in svetovali vam bomo kateri paket je za vas najprimernejši.

Poiščite pravega strokovnjaka

Veliko sem govoril o tem kaj vse potrebujete in zakaj. A vendar, kako veste kdo je prava izbira za vas. Kdo je tisti, ki mu lahko zaupate, da bo izpolnil vaša pričakovanja in ugodil vašim željam. Predlagam vam, da si ogledate naše reference, saj smo vendar vodilno podjetje na področju izdelave spletnih trgovin, z več kot 400 uspešnimi projekti za seboj. V kolikor potrebujete strokovni nasvet pa nas pokličite brezplačno na 01 600 99 30.

Tilen

Poganja Spletnik | Vse pravice pridržane © 2017