Mini napake z maksi učinkom na spletni strani

Apr 26, 2011
Apr 26, 2011

Danes le kakšnih 100 sekund lahkotnega branja, saj predvidevam, da ima večina izmed vas možgane na off. Na hitro bomo preleteli nekaj mini napak, ki jih dizajn vaše spletne strani ne potrebuje. Dejstvo je, da dober dizajn spletne strani bolje prodaja. Sploh tistim, ki kupujemo z očmi. Je pa nekaj mini skrivnosti, na katere ste najbrž že pozabili. Pa poglejmo …

Napake-na-spletni-strani1. Lahkotna navigacija spletne strani. Lahkotno pomeni preprosto. Omogočite obiskovalcem, da bodo do želenih informacij prišli z enim klikom. In da se na spletni strani nikoli ne bodo izgubili med podstranmi, sploh če jih imate veliko.
2. Ravno prav informacij. Hm, koliko je ravno prav? Predstavljajte si sebe, ko brskate po spletu in iščete informacije. Na spletni strani objavite ključne infomracije, ki jih uporabnik išče.
Če pa želite povedati več, izberite eno od naslednjih možnosti:
a.) Blog, kjer so na voljo članki, ki povedo več
b.) Priročnik, ki si ga obiskovalec lahko prenese brezplačno
c.) Podstrani, ki so namenjene tistim, ki želijo o stvari izvedeti več
Sigurno pa ne smete obremenjevati vseh z vsemi informacijam. Poskrbite, da bo za vsakega nekaj.
3. Zavihek z novicami/novostmi. Lahko je namenjen tistim, ki želijo izvedeti več ali tistim, ki radi spremljajo novosti. Novico objavite vsak enkrat tedensko, naj bo sveža in zanimiva za vse! Omogočite svojim obiskovalcem, da se na novice lahko prijavijo in bodo tako novice dobivali kar v svoj poštni nabiralnik. Novice so dobra stvar, saj lahko prek njih z vsemi svojimi uporabniki ustvarjate odnos. In bralce spremenite v kupce.
4. Bolje nič kot slab video ali slikovne vsebine. Če že imate željo, da na spletni strani objavite video vsebine, naj bodo le-te koristne in zanimive. Video načeloma spada pod zabavno vsebino, zato naj bo tak tudi vaš. Ne objavljate nezanimivih videov, ki so preveč strokovni ali pretežki za razumevanje. Raje posnemite zabaven in poučen video o vašem novem izdelku. Odziv bo maksimalen. Slike, ki jih objavite pa naj bodo smiselne in privlačne. Če se v vašem arhivu skrivajo stare fotografije, katerim je barva že izginila, jih pustite tam. Svetujem vam, da posnamete nove, sveže. Kajti le take bodo na spletni strani naredile dober vtis.
Mislim, da je branje lahkotno in primerno za tale praznični čas. Več pa lahko pričakujete že naslednji teden, ko bomo vsi spet delovno razpoloženi.
Srečno!
Andreja Ogrinc

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.