Nakup in registracija domene oz. kaj je sploh domena?

Mar 7, 2006
Mar 7, 2006

Domena je naslov katerekoli spletne strani. Primeri domen so npr. spetnahisa.com, google.com, najdi.si ipd…
Ponavadi je tako, da si želite imeti ime domene enako imenu vašega podjetja ali imenu vašega hobija ipd. Če ne opravite registracijo svoje lastne domene potem bodo vaše strani vedno del domene nekoga drugega – ponavadi vašega ponudnika spletnega gostovanja. Npr. če vaša stran gostuje pri nekem ponudniku za spletno gostovanje npr. www.spletnahisa.com, potem bo vaša stran dostopna na naslovu www.spletnahisa.net/~mojadomena.
Če bi imeli svojo domeno potem bi do svoje strani dostopali preko naslova www.mojdomena.com
Ni potrebno dolgo iskati razlike med temi dvemi naslovi. Enega si je zagotovo lažje zapomniti, kajne? Ali to je azdosten razlog da registrirate svojo domeno? Mogoče… mogoče ne. Generalno je tako, da podjetja skoraj zagotovo potrebujejo domeno z enakim imenom, kot je ime firme saj s tem ohranjajo konstantno podobo v “realnem” svetu in na internetu, prav tako pa ima domena zagotovo tudi branding učinke. vse več posameznikov se odloča za registracijo svoje domene npr. za svoj hobi, društvo …

Vsak dober ponudnik za spletno gostovanje vam lahko nudi infomacije o tem kako usmeriti svojo domeno na prostor, kjer se nahajajo vaše datoteke. Če vam teh informacij ne znajo posredovati, bo bolje, da zamenjate podnika za spletno gostovanje.

5/5 - (1 vote)

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

5/5 - (1 vote)
Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.