Nakupovalni center vs Internetna prodaja – nevarnosti

Maj 17, 2011
Maj 17, 2011

Hoja skozi prenatrpane nakupovalne centre, kjer ste ponavadi obloženi »do vratu«, ob tem pa z »radarjem« lovite tudi vaše otroke, za katere upate, da ne bodo česa zlomili, vas lahko izpostavijo kot IDEALNO TARČO kriminalcem, ki samo čakajo, da pograbijo ali vašo denarnico, torbico ali pa celo vaš nakupovalni voziček. Tudi če otrok še nimate, je še vedno potrebno biti zelo oprezen, saj je dandanes ljudi, ki bi vse naredili za nekaj evrov, vse več.
Če omenim parkiranje…Medtem, ko utrujeni pridete v nakupovalni center, najprej izgubite nekaj živcev zaradi tega, ker vam je nekdo zavzel edino prazno mesto, nato pa zaradi tega, ker morate avto parkirati nekje na obrobju nakupovalnega središča, kjer ni preveč varno. Še posebej, če iz nakupovalnega centra pridete ponoči.
Toda tukaj je še veliko možnosti, da vas nekdo okrade, ne samo na parkirišču. Obstajajo trije glavni pojavi, ki se z izgraditvijo nakupovalnega centra pojavijo sočasno in prispevajo h kriminalu. To so: slabi varnostni sistemi v centrih, izpostavljanje, in preslabo zavedanje, da ste dejansko v nevarnosti.
1. Preslabo zavedanje, da ste v nevarnosti: Večina ljudi po nakupu v nakupovalnem središču, kjer igrajo lepo glasbo, kjer je vse lepo dekorirano in ker so zadovoljni po svojem nakupu, ne razmišlja, da zunaj na njih prežijo kriminalci. Ti znajo izkoristiti sleherno napako.
2. Izpostavljanje: Ste opazili, da se tu pa tam znajdete tudi pri izhodih, kjer ni posebnega nadzora? Toaletni prostori so včasih daleč proč od množice…torej kar nekaj možnosti, da vas zasači kriminalec, vi pa imate polne roke…
3. Slabi varnostni sistemi: Lahko osebno pokličete v enega od nakupovalnih centrov in jih povprašate…Povedali vam bodo, da imajo boljšo varnost, med počitnicami. Ali želite, da za kriminalcem z vašo denarnico teče 60 letnik? Kaj pa 18-letnik, ki bo raje preganjal punce? To je tudi lahko problem »varnostnega sistema« v nakupovalnih središčih.

Prednosti nakupovanja preko spleta

Sedaj pa o koristnosti interneta in zaščitenih spletnih straneh, ki vam omogočajo nakup, takorekoč iz naslonjača. Varno in enostavno lahko izbirate med vsemi možnimi izdelki in storitvami. V nasprotnem bi v nakupovalnem centru morali prehoditi kilometre in kilometre. Če za nekaj niste odločeni, lahko to še vedno preverite pri konkurenci v nekaj klikih, veliko bolje kot da pustite vrečke kar na blagajni. Izbirate lahko tudi med poljubnim načinom plačevanja, medtem pa vam ni potrebno gledati, kdo vam diha za ovratnik.
Izognete se tudi vrstam na blagajni ter težavam in izgubljanjem živcev zaradi iskanja parkirnega mesta.
Vse kar je potrebno narediti sedaj je vsesti se in uživati, medtem ko je vaše nakupovalno središče, VAŠ DOM.
Če v to ne verjamete, potem ne veste, da danes več kot 71% slovencev, ki dnevno obiščejo internet, ponudbo vedno najprej preveri prav tam. Na spletu, kjer obstaja ponudba vseh vrst dejavnosti.  Vsa podjetja, ki kaj pomenijo, imajo že dolgo časa svojo spletno stran ali pa celo svojo e-trgovino. Veliko kupcev namreč pridobe ravno zaradi dejstva, ker  ti svojim klientom omogočajo on-line nakup, pri katerem se počutijo varne, poleg tega pa jih nihče ne sili v prodajo.
Če imate še dodatna vprašanja, nas kontaktirajte!
Veliko uspeha v vašem poslu.
Lep pozdrav!
Uroš Bogdanović

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.