Nekaj preprostih pravil za kreiranje primernega besedila za vašo spletno stran

Jun 17, 2008
Jun 17, 2008

Večina uporabnikov interneta ob obisku spletnih strani išče informacije, ki bi bile za njih koristne, a je na žalost tovrstnih spletnih strani kjer bi obiskovalci hitro in enostavno prišli do željenih informacij, dandanes bolj malo. V večini primerov uporabniki oz obiskovalci spletnih strani ne najdejo tistega kar iščejo, kar močno otežuje in podaljša proces iskanja ter odločanja, katera spletna stran bi lahko bila tista prava za dosego željnega cilja.

Nekdo lahko išče določen podatek ali informacijo zelo dolgo časa. Pogosto pa se ob tem zgodi, da preden ta oseba najde spletno stran, ki vsebuje željeno informacijo, je le ta ali povsem neuporabna ali težko berljiva. Če se to dogaja pogosto oz kadar se, bo nezadovoljni obiskovalec zapustil dotično spletno stran in pogledal drugam, v najslabšem primeru direktno k vaši konkurenci. To se zgodi zaradi tega, ker je besedilo ali težko razumljivo ali pa preveč gostobesedno oziroma nametano skupaj. Torej če je glavni namen Interneta iskanje informacij, ki jo nekdo v določenem trenutku potrebuje, potemtakem je glavni namen oz funkcija spletne strani hiter in enostaven dostop do željenih informacij.
Da bi napisali takšno besedilo, ki bi bilo zanimivo za obiskovalce vaše spletne strani, priporočam, da sledite korakom, ki jih navajam spodaj:
Vsebina naj bo kratka, jedrnata ter preprosta za branje. Veliki odstavki besedila se težko berejo zato naj bo besedilo razdelejeno na več manjših odstavkov. Pravtako je priporočljiva uporaba odebelitve besed ter njihovo podčrtavanje. Obiskovalci vaše spletne strani bodo prav gotovo znali ceniti skrbno načrtovano in smiselno urejeno besedilo.
Daljše besedilo naj bo razdeljeno v poglavja ali na več strani. Povežite te dele besedila z uporabo povezav (linkov). V kolikor se na besedilo nanaša še kakšna druga vsebina, bodisi tekstovna bodisi slikovna, dodajte še kakšno povezavo (link) k besedilu
Če je le možno se prepričajte, da uporabljate slike in animacije, ki se nanašajo na podatke, v besedilu. Daljši tekst brez slikovne ali grafične podpore namreč zna biti dolgočasen, kar seveda s stališča obiskovalca ni ravno ugodno. Vendar je tudi pri uporabi slik in animacij potrebno uporabiti pravšnjo mero in ne gre pretiravati pri njihovi količini. Ena ali dve sliki sta lahko premalo, medtem ko preveč slik lahko upočasni delovanje vaše spletna strani. Prepričajte se, da so vse slike in animacije pravšnje velikosti.
Na koncu se prepričajte, da ni nikjer slovničnih napak in če je možno, vprašajte urednika za pomoč pri lektoriranju. Prepričajte se, da vaše vsebine vedno zanesljivo odgovorijo na vprašanja obiskovalcev “kako” in “kaj”. Obiskovalec vaše spletne strani bo vedno namreč želel odgovore na vprašanja kot kako lahko kupi neko storitev oz produkt. Omogočanje obiskovalcu vaše spletne strani dostop do informacij, ki odgovorijo na njegova vprašanja, vašo spletno stran naredi za koristen in zanesljiv vir podatkov. To pa je seveda tisto, kar z vsebino naše spletne strani tudi želimo doseči.
Če želite  o tem izvedeti kaj več, nas vedno lahko povprašate  preko e-maila info@spletnik.si .

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.