Ni res pa je, tudi vaš konkurent vam lahko pomaga do prvih mest v iskalnikih!

Sep 28, 2009
Sep 28, 2009

Tista vznemirljiva plat optimizacije spletne strani za 1. mesta v iskalnikih Google in Najdi.si je zagotovo ta, da vam pri tem lahko pomaga celo vaš konkurent!? To je tako kot če bi svetovni prvak na 100 m Usain Bolt, imel na elastiki pripetega Tysona Gay-a, ki bo zdaj zdaj dobil še dodaten potisk in švignil mimo njega do 9.50!. Nevede ali vede, spletno stran vašega konkurenta lahko izkoristite tako za višje uvrstitve, kot tudi za povečanje obiska na vaši spletni strani. Se sliši zanimivo?
Danes vam bom odkril 2 skrivnosti, kako to storiti v vaši dejavnosti.

1. Skrivnost
Razumeti morate, da je najhitrejši način, da vas iskalnik „naplavi“ na površje ta, da od spletnih strani konkurentov pridobite povezavo. Te spletne strani morajo seveda kotirati višje kot vaša. Najlažji način je seveda zakup oglasnega prostora, prostora, ki ga obiskujejo tudi vaši potencialni kupci. Ponavadi je to kar banner (pasica). Saj veste, ker so pred vami v iskalniku, vas bodo našli tudi preko njih.

Izkoristite, če obstaja možnost, da se na njihovi strani zakupi oglasni prostor. Če to uspete, boste dosegli veliko več, kot pa s katerekoli druge spletne strani, ki obravnava kakšno drugo tematiko. Namreč, že na njihovo spletno stran bodo prišli obiskovalci, ki se zanimajo tudi za vaš izdelek ali storitev, če bodo ti kliknili še na vaš oglas, boste s tem ne le pridobili referenčno (povratno) povezavo, ki je zelo pomembna postavka v optimizaciji, temveč tudi obiskovalce, ki bodo konec koncev tudi nekaj naročili. Dejansko je lahko vaš konkurent na ta način, vaš 1. filter pri pridobivanju kupcev. No, kar je zelo pomembno. Google opazi to povezavo, kar zanj pomeni, da vam vaš konkurent „zaupa“. Posledično, vaša spletna stran bo v iskalniku šla navzgor!
2. skrivnost
Poskušajte s tem, dokler ne bo zares delovalo. Razumeti morate seveda, da vam samo ena takšna povezava ne bo ravno prinesla bogastva. Potrebno je imeti čimveč takšnih povezav, kar bo zagotovo prineslo rezultat. Zapomnite si, govorim o povezavah s strani, na katere obiskovalci pridejo preko ključne besede, ki je tudi za vas pomembna. Vzdržujte ta način povezevanja in na dolgi rok (ob predpostavki, da imate funkcionalno spletno stran), se boste pojavili tudi na 1. strani v Googlu. Odvisno je seveda od dejavnosti, nekje bo treba več delati in nekje manj. Zagotovo pa je vredno počakati!
Če imate glede tega še kakršnokoli dodatno vprašanje, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali nas pokličite na telefon 080 33 39, ob delavnikih, od 9. do 17. ure.

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.