To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Ni vse zlato, kar se sveti

Vprašanje po ceni, ki je pri večini najpomembnejše, ko je govora o izdelavi spletne strani je tako najmanj pomembno. Zakaj? Ker je enako vprašanju koliko bi moral stati avto.

Velikokrat se sprašujem kaj je tisti odločujoč faktor, ki prevesi jeziček na tehtnici, ko je govora o ceni izdelave spletne strani. Je to cena? Izvajalec? Podpora? Reference? Uporabniška izkušnja?

Bodimo iskreni, na odločitev hote ali nehote vpliva cena. Ta je na začetku naše poslovne poti pomemben faktor, ko se odločamo komu bomo zaupali izvedbo izdelave spletne strani. 

Vzemimo primer dveh spletnih strani, ki na videz izgledata enako. Katera mislite, da je dražja?

SPletna-stran-B Spletna-stran-A

Je že res, da v nekaterih primerih dizajn sam govori o ceni, a kaj če vam rečem, da je prva spletna stran izdelana po meri in stane med 1000€ in 2000€, dočim je druga spletna stran  izdelana na platformi, ki se reklamira kot brezplačno orodje za izdelavo spletne strani (v mislih imam Wix, Weebly, Templatemonster in mnogo drugih).

(Če sem popolnoma iskren, ne vem koliko stane prva spletna stran, vem pa, da spletna stran narejena z orodjem za “brezplačno” izdelavo spletne strani, ni nikoli brezplačna.)

Bistvo je očem nevidno

Povedano drugače, nedvomno je, da je Lamborghini Spyder super avto v vseh pogledih. A vseeno, tisto, kar Lamborghini ljubitelje  najbolj pritegne, ni izgled avtomobila, pač pa zvok V10 motorja, ki ga ta proizvede, ko v 3.4 sekundah pride od 0-100 km/h

In tako kot v primeru 250.000€ vrednega Lambota, je tudi pri spletnih straneh tisto, kar je najpomembneje, skrito očem.

Vprašanje po ceni, ki je pri večini najpomembnejše, ko je govora o izdelavi spletne strani je tako najmanj pomembno. Zakaj? Ker je enako vprašanju koliko bi moral stati avto.

Ko govorimo o ceni avtomobila se moramo vedno vprašati kakšen avto potrebujemo? Čemu bo služil? Koliko smo pripravljeni plačati zanj?

Vprašanje “koliko stane avto” je zato precej kompleksno vprašanje. Enako kot je vprašanje “koliko smo pripravljeni plačati za avto” odvisno od posameznika, ki avto kupuje, je vprašanje “koliko stane spletna stran” odvisna od človeka, ki kupuje spletno stran. Ljudje namreč različno vrednotimo stvari.

Ko se odločamo za izdelavo spletne strani, si moramo odgovoriti na 3 preprosta vprašanja?

  • Kaj želim doseči s spletno stranjo?
  • Kakšen pomen ima spletna stran za moj posel?
  • Koliko sem pripravljen plačati za full service storitev?

V kolikor je cilj naše spletne strani, da na njej predstavimo svoj hobi, potem je edino prav, da si spletno stran izdelamo s pomočjo uporabnih on-line orodji, ki nam omogočajo, da spletno stran izdelamo sami, oz. so za takšne potrebe zadovoljivi tudi nečaki, prijatelji ali bratranci, ki vedno nekaj o nečem.

V primeru, da se zavedamo, da je spletna stran prodajni kanal, ki ima za naše podjetje nenadomestljivo vrednost, pa je edino prav, da si izdelamo profesionalno spletno stran, katero lahko upravljamo sami, ob enem pa imamo partnerja, ki razume naš posel, se našemu poslu prilagaja in raste skupaj z nami. Hkrati pa nam nudi vso pomoč in podporo, takrat ko jo potrebujemo. In za ta namen je potrebno izdelavo spletne strani zaupati strokovnjakom.

Pozdravljam vas,

??

Tilen

Poganja Spletnik | Vse pravice pridržane © 2017