To spletno mesto uporablja piškotke.
Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Nor si, če nimaš spletne strani (ali 7 zlatih pravil uspešnih strani)

Izdelava spletnih strani

Katera podjetja ne potrebujejo spletne strani? Tista, ki ne želijo povečati prodaje in pospešiti rasti svojega posla.

Če si eden izmed teh, članek ni zate. Pika.

Dandanes je izdelava spletne strani ali trgovine enostavnejša in ugodnejša kot kdajkoli prej. Obstajajo celo orodja, ki vam omogočajo izdelavo strani ali trgovine, ne da bi zato potrebovali napisati vrstico kode.  Čeprav vam to iskreno odsvetujem, je prav da vam to povem. (Wix, Weebly, Joomla, WordPress, …)

Imeti spletno stran danes ne pomeni samo imeti prostor za prodajo, ampak prevsem prostor za ustvarjanje odnosa z vašimi potencialnimi kupci. Odnosi pa gradijo vrednost vašemu podjetju.

7 zlatih pravil zakaj je spletna stran danes temelj vašega posla.

1. Vaše stranke to pričakujejo od vas

Če bi bil to edini razlog na mojem seznamu, bi bilo to dovolj.

Kar 6 od 10 potrošnikov pričakuje, da bo podjetje prisotno na spletu.  Kaj to pomeni za vaš posel? Če nimate spletne strani bo 6 od 10 potrošnikov odšlo k vaši konkurenci.

2. Zagotavlja družbeni dokaz.

Ali ste vedeli, da se bo 90% potrošnikov hitreje odločilo za nakup izdelka ali storitve pri podjetju, ki ima na spletni strani izpostavljena mnenja zadovoljnih uporabnikov.

3. Vi ste tisti, ki imate nadzor

Je že res, da ne morete v celoti nadzorovati tega, kaj o vas govorijo na družbenih omrežjih, a vendar, vi ste tisti, ki vplivate na to kako vas zaznava javnost. Vi ste tisti, ki ustvarjate in predstavljate svojo zgodbo.

Blog je recimo kanal, kjer lahko svojemu ciljnemu občinstvu hitro predstavite svojo zgodbo, vizijo, poslanstvo, sporočilo in osebnost. Mnogo hitreje od tiskanih medijev ali brošur.

4. Več za vaš denar

Vprašam vas, koliko stane reklama na TV-ju? Kaj pa na radiu? TV reklama za mesec dni s produkcijskimi stroški stane približno 10.000EUR. Radijska reklama v  jutranjem programu ene izmed večjih radijskih hiš približno enako. Ali veste, da je 10.000EUR dovolj, da ste na spletu prisotni celo leto? (res je!)

kaksne-spletne-strani-bodo-uspesne-v-letu-2018

5. Spletno stran ima vaša konkurenca

Študije so pokazale, da kar 72% ljudi svoj nakupni proces začne na spletu. Začnemo z raziskovanjem in prebiranjem priporočil. Kje mislite, da bodo kupili izdelek, če vas ne bodo našli na spletu? Pri vaši konkurenci, kje pa!

6. Spletna stran nima odpirlanega časa

Mislim, da nihče ne želi delati ob 3 zjutraj, so pa ljudje, ki takrat kupujejo. Imeti poslovno spletno stran pomeni imeti posel, ki dela 24 ur dnevno. Vsak dan. Celo leto.

Spletna stran, kot sem omenil že na začetku, ni samo prostor za prodajo, ampak predvsem prostor za grajenje odnosov z vašimi potencialnimi kupci. Imeti spletno stran pomeni imeti odnos s kupci. Odnos pa se gradi preko marketinških kampanj. Najsi gre za plačane ali pa za organske kampanje. Spletna stran je cilj vseh vaših marketinških kampanj.

7. Spletna stran vas postavi na zemljevid sveta

Povedal sem že, da kar 72% vseh potrošnikov svoj nakupni proces začne na spletu. Začne ga tako, da v Google iskalnik vpiše ključne besede, kot naprimer, najcenejša sončna očala, dopust na otoku krk, nakup rabljenega avtomobila, ir paneli, ….

Z optimizacijo spletne strani (SEO) si povečate možnosti, da se za izbrane ključne besede pojavite na prvi strani Google iskalnika. Prva stran pa je najpomembnejša za vaš posel.

 

Pomembno se mi zdi izpostaviti, da je uspešnost v večini primerov povezana s tem, da “jezdiš val sprememb”, ne pa da mu slediš.

To lahko storite tako, da preučite trende in jih v svoj posel vključite pred vašo konkurenco.

Ker pa se vseeno zavedam, da nimate časa za preučevanje trendov smo za vas to naredili mi.

V našem najnovejšem priročniku: Kakšne spletne strani bodo uspešne v letu 2018? smo predstavili 16 kazalcev, ki odločajo o uspešnosti oz. neuspešnosti spletne strani.

Priporočam vam ga v branje, saj so informacije, ki jih razkrivamo plod več kot 10 letnega dela.

 

Gremo!

 

Tilen

Poganja Spletnik | Vse pravice pridržane © 2017