Nov internetni trend – Kupovanje domen za svoje otroke

Jul 29, 2008

Na trgu internetnih domen se je pojavil povsem nov trend. Ne boste verjeli, ampak ljudje vedno pogosteje kupujejo domene tudi za svoje otroke, celo tiste, ki so komaj prijokali na svet. Starši večinoma kupijo domeno, da bi predstavili slike, opise dogodkov ali celo rezultate njihovih dosežkov. Pravzaprav bi lastna spletna stran lahko bila koristna celo pri učenju…

Glede na statistiko ZDA je vsak dan prodanih več kot 90.000 domen. Med njimi dobršen del za osebno rabo. Trend sledi novemu motu, ki se je pojavil v trženju in se imenuje: “trži samega sebe”. Ta se je pojavil med mnogimi t.i. guruji, ki danes spretno krmarijo v marketinških vodah in se izpostavljajo. Osebna spletna stran, ki jo ima marsikdo izmed njih, je le logična posledica dejstva, da se na internetno tehnologijo vsak dan in vse bolj spozna vedno več ljudi.
Pri nas smo se tega pospešeno lotili šele sedaj, saj je ravnokar v veljavo stopil predpis, ki določa da je možno imeti domeno s končnico .si, tudi če nisi pravna oseba. Če samo v iskalnik Google vpišem nekaj najpogostejših slovenskih imen, kot so Janez, Franci, Jože…bom dobil ogromno število domen, ki že vključujejo ta imena. Pogostokrat gre za samopromocijo znanih in neznanih ljudi. In kot sem že omenil, to postaja trend. Torej, če želite imeti domeno z vašim imenom ali imenom vašega otroka, je ta prav mogoče že zasedena (preveri tukaj).
Naj omenim še nekaj koristnih prednosti in možnosti, “personaliziranega” imena vaše domene:

  • Z e-poštnim predalom pod svojo domeno npr. Lojze@lojze.si, se lahko otresete nezanesljivih e-mail ponudnikov kot so Yahoo, Hotmail, itd., in se s tem izognite škodljivim SPAM sporočilom ter raznoraznim “hackerjem”, ki prihajajo z vsako novo generacijo.
  • Pod internetno domeno, lahko izdelate spletno stran in na njej predstavite vaše slike, slike vaših prijateljev, družine, znancev…ustanovite podjetje in začnete prodajati artikle.
  • Objavite lahko svoj CV ali povzetek. To zna marsikoga prijetno presenetiti, če iščete službo.
  • Služite denar s pomočjo domene. Mogoče celo tako, da začnete pisati svoj blog ali tržiti artikle preko mnogih partnerskih programov.
    Nakup domene zase ali za otroka, je lahko zelo dobra in poceni investicija. V veliki večini vam bodo registrarji zaračunali med 10 € in 25 € za registracijo domene. To je letna vsota, kar pomeni, da vas pride še manj kot 4 stotine na dan.
    Plus, vaši otroci bodo vedeli, da ste tudi vi “cool”.

Glede na to, da smo tudi pri podjetju Spletnik registrarji domen, nas lahko kadarkoli povprašate za nasvet preko kontaktnega obrazca, e-maila info@spletnik.si ali telefona 080 33 39.Veliko uspeha v vašem poslu.

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.