Ogled statistike vaše oglasne kampanje na Googlu

Jun 30, 2015
Jun 30, 2015

Vsi, ki se odločijo za zakup Google oglasne kampanje pri podjetju Spletnik d.o.o., imajo tekom kampanje dostop do ažurne in obsežne statistike oglaševalskih rezultatov. Poglejte si kako lahko spremljate statistike oglasne kampanje na iskalniku Google preko našega sistema.

Kako spremljam statistiko kampanje na Googlu?

V e-mail sporočilu, ki ga boste prejeli od nas, vam pošljemo uporabniško ime in geslo za dostop do vaše statistike, ki se nahaja na povezavi:https://spletnik.platformax.com/frontend/adwords
Ko odprete vašo uporabniško stran, na prvi strani takoj lahko opazite možnost dostopa do vaše spletne strani, spletne trgovine, orodja za pošiljanje e-novic in statistike vaše oglasne kampanje na Googlu.
V desnem stolpcu lahko uporabite bližnjice do ostalih orodij, ki jih še lahko koristite v sklopu vašega uporabniškega računa.
spletnik, servisne strani, spletnik servisne strani
 
Če želite pregledati statistike vaše oglasne kampanje kliknite na vijolično polje „Google oglaševanje“.
Odpre se stran, kjer lahko poleg poglobljene statistike iz vaše oglasne kampanje, ki si jo lahko ogledate v „živo“, preverite tudi stanje vašega proračuna namenjenega pridobivanju kupcev preko iskalnika Google.
google statistika, google oglasna kampanja
Če kliknete gumb “odpri podrobnosti” se vam prikažejo vse statistike oglasne kampanje, za katero lahko po volji določate obdobje, v katerem so se vaši oglasi prikazovali.
google statistika, statsitka google kampanje
V primeru, da vaša kampanja vsebuje več oglasnih skupin imate v levem stolpcu „Izbira kampanje“ možnost, da pregledate statistiko tudi na nivoju posamezne oglasne skupine. Določite lahko tudi časovno obdobje in primerjate statistiko glede na posamezna obdobja v času oglaševanja.
Za vsako oglasno skupino posebej lahko spremljate ločeno statistiko, kjer vidite graf, število klikov, število prikazov, stopnjo CTR-ja (razmerje med kliki in prikazi) in pozicijo oglasa pri določeni ključni besedi. Spodaj pa imate seznam vseh aktivnih in pavziranih ključnih besed in oglasov.
google statistika, google oglasna statistika, statistika oglasne skupine
Še več o naših servisnih straneh pa si lahko prebrete v članku Spletnik servisne strani se predstavijo!
Tina Capuder
 
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.