Organizacija ključnih besed

Sep 24, 2013
Sep 24, 2013

Tako kot pri vsak stvari, je organiziranost pomemben proces, od katerega je velikokrat odvisno kako uspešno in nemoteno se bodo dogodki odvijali. Prav nič drugačna pravila ne veljajo pri Google AdWords oglasnih kampanjah. Vse se začne pri organizaciji, in če je AdWords račun strukturiran in organiziran, bo to zelo dobro izhodišče za uspešno kampanjo. Organizacija ključnih besed predstavlja klasifikacijo ključnih besed glede na skupne oz. podobne atribute. Proces vključuje tudi iskanje in določanje novih ključnih besed. Pri oglaševanju na klik je določanje in strukturiranje ključnih besed izjemno pomemben korak. Zakaj? Ker plačujemo za klike na oglase: ključne besede pa so tiste, ki naše oglase prikazujejo.
organizacija ključnih besed
Da boste iz svoje oglasne kampanja iztržili maksimum (visok donos), boste morali ključne besede “povezati” s primernimi, prepričljivimi in izvirnimi oglasi in vstopnimi stranmi. Ti bodo zagotovo spodbudili:
Višjo oceno kakovosti: ključne besede z visoko oceno kakovosti prikazujejo oglase na višjih pozicijah, zmanjšujejo ceno na klik in ustvarjajo višjo stopnjo prikazov.
Višjo stopnjo konverzije: bolj ko bodo vaše ključne besede, oglasi in vstopne strani primerni (relevantni), bolj relevantni bodo vaši potencialni kupci, kar pomeni, da višja verjetnost njihovega interesa za nakup produkta ali storitve.
Primerna strategija je, da ključne besede organizirate v tesne skupine in da se te ključne besede pojavljajo na vaših vstopnih straneh in v oglasih. Vživite se v vlogo iskalcev:
Nekdo, ki v iskalnik vnese “izdelava spletne strani“, ni nujno potencialni kupec spletne strani: morda se želi podučiti o izdelavi spletne strani. Spet drugi, ki bo v iskalnik vnesel “ugodna izdelava spletne strani“, pa že izraža namero za nakup spletne strani. Za dve podobni ključni frazi, boste morali pripraviti zelo različna oglasa in vstopne strani.
Že drži, da takšen pristop terja nekoliko več raziskave in truda. Vse skupaj pa se povrne, ko potegnemo črto na koncu kampanje. Postavite si prioritete okoli strukturiranja ključnih besed, ki so za vaš posel najbolj pomembne.
Bi po vsem prebranim vseeno želeli prepustiti vodenje in načrtovanje kampanje nam? Pri Povečajobisk.si vaše kampanje pripravlja in opitmizira več kvalificiranih Google strokovnjakov, ki konstantno spremljajo trende in najboljše oglaševalske prakse. Naročite vašo kampanjo pri nas na brezplačni številki 080 3339 ali stopite v stik z Google strokovnjakom preko kontaktnega obrazca tukaj!
Za vas sem pisal,
Damjan Avsec
 

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.