Orodje za izdelavo spletne strani: V čem so prednosti?

Dec 9, 2007

Če ste lastnik podjetja, so ponavadi vaši prvi koraki do lastne spletne strani, polni dvoma in odlašanja. Verjetno ste preverili že kar nekaj ponudb različnih podjetij, ki vsako na svoj način oglašuje: Zakaj je najboljše in kaj lahko naredi za vaš posel.
Toda kje začeti? Med katerimi možnostmi lahko izbirate?
Na voljo jih je kar nekaj. Razlikujejo se predvsem v tem, koliko časa in denarja imate.
Poznamo vsaj 3 možnosti:

1. Najemite grafičnega oblikovalca

Ko najemate grafičnega oblikovalca, BOSTE dobili zelo lepo oblikovano spletno stran. Toda, kar boste neizbežno dobili, je tudi cena in premalo nadzora. Odvisni boste predvsem od njegovega časa. In ponavadi tudi niso dovolj kvalificirani za vodenje celotnega projekta, ki zahteva več kot le znanje grafičnega oblikovanja. To so večinoma individualisti, ki delajo samostojno.
Plusi: Lep profesionalen grafični dizajn
Minusi: Strošek; premikanje dogovorjenih sestankov; premalo nadzora nad spletno stranjo

2. Izdelajte sami ali dobite prijatelja
Izdelajte sami ali dobite prijatelja možnost, se sliši zanimiva na prvi pogled. Kljub vsemu, naučili se boste nekaj novega. Naučili se boste programiranja, urejanja spletne strani, izdelave spletne strani in dodajanja najpomembnejših elementov na vašo spletno stran. Vse lepo in prav, toda to tudi zahteva svoj čas. Če imate čas, zgrabite priložnost! Ves rizik in vso smetano, boste pobirali sami. Ker pa tega časa nimate, ker ste prezaposleni s privabljanjem novih kupcev in preveč osredotočeni na posel, se naposled odločite za pomoč prositi prijatelja, ki se s tem že dlje časa ukvarja.
Vaš prijatelj vam reče, da se bo temu posvetil, ko bo kaj časa. Čez teden ali dva, ga vprašate kako stvar napreduje in ta vam odgovori, da je imel težak teden in …
Vidite o čem govorim? Tudi čas vaših prijateljev je pomemben.
Plusi: Poceni in več nadzora nad spletno stranjo
Minusi: Potrebno se je naučiti; Oddaljili se boste od področja, kjer ste strokovnjak, na področje, kjer niste; Lahko škoduje prijateljstvu, ker na prijatelja potem podzavestno gledate kot na vašega zaposlenega; Podoba vašega podjetja je vprašljiva, ker ne veste ali bo končni izdelek izgledal profesionalno.

3. Orodje za izdelavo spletne strani
Ko izdelujete spletno stran najverjetneje iščete, te 4 prednosti:

Poceni izdelavo spletne strani
Profesionalni grafični dizajn
Dostop s kateregakoli računalnika in celoten nadzor nad urejanjem spletne strani
Dostopno in hitro tehnično podporo v primeru težav
Strošek spletne strani je ponavadi ključni trenutek, ko razmišljate o tem, da bi imeli spletno stran. Kakorkoli, misel na to kakšni bodo stroški, vam lahko zamegli misel na to, kar vi dejansko potrebujete za vaše podjetje.

Na primer, želite registrirati domeno, zakupiti prostor na strežniku in imeti možnost celotnega nadzora nad vsebino na vaši spletni strani. Bolj kot kvaliteta tega, bo večini vedno najprej v oči padla cena storitve in jih takoj v podzavesti odvrnila od ponudbe. Pa čeprav bo ta v skupnem seštevku najustreznejša. Preveriti je torej potrebno skupne stroške in to primerjati s tem kaj lahko pridobimo s spletno stranjo.
No, odločitev bi morala temeljiti tudi na stvareh, ki vašo spletno stran naredijo vidno in ji omogočijo večji obisk. Podjetje, ki da veliko tudi na svetovanje in pomoč pri uveljavitvi podjetij z njihovo spletno stranjo, je vredno svojega denarja. Ima tehnologijo, usposobljen kader in je na voljo 24/7.
Izdelava spletne strani danes ni več težko opravilo. Izbira podjetja, ki vam lahko pomaga pri tem od začetka do konca, z namenom, da se izpolnejo zastavljeni cilji, pa je lahko odločilna.
Ponavadi se za napačno odločitev smatra tisto, ko nekdo izdela spletno stran za nekoga, dobi plačilo in ga tisti ne zanima več. Ko pa je potrebno na spletno stran nekaj dodati ali spremeniti, pa ga tisti ne dobi ali pa mu ta nekdo, vsako dodatno spremembo mastno zaračuna. Torej je najbolj pomemben nadzor nad spletno stranjo in možnost samostojnega urejanja, ker se s tem lahko tem “mastnim” stroškom izognete.

Plusi: Poceni; Profesionalni grafični dizajn; Tehnična podpora 24/7; Možnost samostojnega urejanja; Pomoč in nasveti pri promociji spletne strani in s tem tudi vašega posla; Hiter prenos podatkov; itd.

Minusi: Mesečna naročnina;
Vsekakor je v tem primeru najboljša rešitev TRETJA!
Kot vidite smo primerjali MINUSE in PLUSE ter prišli do ugotovitve, katera kombinacija nam najbolje ustreza.
Pri Spletniku lahko imate vse to že v 14 dneh. Še prej pa Spletnik lahko BREZPLAČNO preizkusite!

V sodelovanju z Data d.o.o. 2.JPG

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.