Pomoč na daljavo

Apr 14, 2010
Apr 14, 2010

Že dolgo živimo v času, ko spletna telefonija in video konference niso več redkost. Večina podjetij, ki imajo svoje partnerje in poslovalnice v tujini, uporablja spletno tehnologijo. Na ta način organizirajo sestanke v sejni sobi, med seboj pa komunicirajo v živo preko spleta. Isto spletno tehnologijo uporabljamo tudi v tehničnih oddelkih, ko je potrebno pomagati našim naročnikom. pomoc_na_daljavo-vNič več niso potrebni dolgi telefonski pogovori in razpravljanje, kam je potrebno klikniti in kam ne, da dosežemo želeni cilj. V primeru, da je napaka prehuda in je ne morete rešiti sami, se nekdo iz tehničnega oddelka preprosto poveže z vašim osebnim računalnikom in vam v živo zadevo nazorno pokaže ali pa pomaga pri nastavitvah.
Kako pomoč na daljavo deluje?
Za pomoč na daljavo uporabljamo odprtokodne rešitve in programsko opremo. Na spletu lahko najdemo kar nekaj tovrstnih aplikacij vseh razsežnosti in zahtevnosti. Pri Spletniku uporabljamo aplikacijo TeamViewer, ki je po naši oceni najbolj primerna. Ko se pojavi zahteva po pomoči na daljavo, vodimo naročnika do povezave na naši spletni strani, kjer z enim klikom naloži zagonsko datoteko aplikacije na svoj osebni računalnik. Vse, kar mora nato storiti, je posredovati identifikacijsko številko seje in geslo. Tisti, ki nudi tehnično pomoč, te številke vpiše na svojem osebnem računalniku in že sta z naročnikom povezana.
Kakšne prednosti ponuja pomoč na daljavo?
Glavna prednost tovrstne pomoči je, da lahko naročnik v živo opazuje, kaj tehnik počne in si tako lažje zapomni postopek za naslednjič. Največja težava pri nudenju tehnične pomoči uporabnikom je uporaba neenake terminologije, torej za tehnika določen termin lahko pomeni nekaj čisto drugega kot za naročnika. Temu se pri pomoči na daljavo spretno izognemo, kajti včasih verbalna komunikacija sploh ni potrebna. Če bi pomoč trajala malce dlje, se lahko telefonska zveza tudi prekine in oba komunicirata samo preko zaslona, za kar pa seveda ni potrebno plačati.
Ali je pomoč na daljavo varna?
Kdor misli, da lahko na tak način nekdo škoduje vašemu računalniku in vam, se je pošteno zmotil. Tekom celotne seje imate vedno možnost zvezo prekiniti z enim samim klikom. Poleg tega ima »vaša miška« prednost pred tistim, ki z njo upravlja na daljavo. Vsako datoteko, ki se prenaša preko aplikacije, morate ročno potrditi. Tako da ni bojazni, da bi kaj škodljivega okužilo vaš računalnik.
Pomoč na daljavo je torej najhitrejša in daleč najbolj učinkovita metoda pomoči uporabnikom.
Mi se je pri svojem delu ne otepamo oz. nasprotno – želimo si je v največjem možnem obsegu.

Vabimo vas, da si postopek povezovanja na vaš računalnik že poprej malce pogledate na tej povezavi, da bo v prihodnje delo steklo lažje in hitreje.
Pa veliko sreče vam želim!
Žiga Macedoni

Bodite na tekočem s trendi v digitalnem marketingu

Prijavite se na e-novice

Ocenite to stran

Politika piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke.

Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

Kliknite za več informacij o piškotkih.